bankfüggetlen pénzügyi tanácsadó és a pénz
Mindennapok

Milyen egy bankfüggetlen tanácsadó?

Általában előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pillanat, hogy önálló lakásba szeretne költözni. Kevesen tehetik meg, hogy rendelkeznek akkora megtakarítással, hogy azonnal ki tudják fizetni ennek költségét. Inkább az a gyakoribb, hogy a szükséges összeg nem áll rendelkezésre, ezért szükségessé válik a lakáshitel felvétele.

Lehet, hogy életünk egyik legnagyobb és legmerészebb döntését hoztuk meg, mert így gyakorlatilag több évre elköteleztük magunkat. Ezzel a kiadással akár évtizedekig számolnunk kell.

Sokan nem is a házasságkötést tartják a legnagyobb döntésnek, hanem a lakáshitel felvételét. Azt mondják, hogy ez a papír jobban összeköti őket, mint a házassági anyakönyvi kivonat.

Bankfüggetlen tanácsadó

Mivel egy ilyen döntésnek jelentős szerepe lesz további életünk alakulására, és mi sem érthetünk mindenhez, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő helyről kapjunk szakszerű információkat.

Nagyon sok bank foglalkozik lakáshitel nyújtásával, nehéz eldönteni, hogy számunkra melyik lesz a legjobb megoldás. Hogy ezt ki tudjuk választani, érdemes egy bankfüggetlen tanácsadóhoz fordulni.

A bankfüggetlen tanácsadás előnyei

Egy bankfüggetlen pénzügyi tanácsadó feladatai közé nemcsak hitelképességünk felmérése tartozik, hanem az is, hogy tájékozott legyen a különböző bankok ajánlataira vonatkozóan, hogy segíteni tudjon nekünk az optimális ajánlat kiválasztásában, és felhívja figyelmünket az apróbetűs részekre is.

A bankok több helyen tudnak rejtett költségeket érvényesíteni, ilyen lehet például a közjegyzői díj, vagy az idő előtti betörlesztésnél különféle szankciók alkalmazása.

Mivel sokkal több információ birtokában van, mint mi, ezért össze tudja hasonlítani a bankok ajánlatait, majd segít a hitelfelvétel lebonyolításában, a benyújtandó dokumentumok összeállításában Beadás előtt szakmai szemmel ellenőrzi azt, hogy a későbbiekben a bank ne szólítson fel minket hiánypótlásra.

Ezzel időt is spórol nekünk, mert ha minden jól előkészített, akkor elég csak egyszer elmenni a bankba, amikor már az egyeztetett szerződést kell aláírni.

Közreműködésével olcsóbban juthatunk lakáshitelhez, illetve olyan kedvezményekben is részesülhetünk, melyet nem kapnánk meg akkor, ha közvetlenül a bankkal állunk kapcsolatban.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a bankfüggetlen tanácsadó szolgáltatásaiért nekünk nem kell fizetni, mert részünkre az díjmentes.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük