Mindennapok

Érkezik az új iPhone 14 telefoncsalád!

Már alig kell egy párat aludni, és máris itt az iPhone14! Ismét egy új készülékkel rukkol elő az Apple, amit már nagyon sokan várnak. Ahogy ezt már megszokhattuk, a készülék leírása még mindig nem publikus, azonban kósza hírek már vannak ezzel kapcsolatban.

Mit lehet tudni róla?

Állítólag ismét szeptember 7-e lesz a nevezetes dátum, amikor bemutatják a legújabb almás mobilokat, okosórákat. Ezt követően októberben lesz a következő alkalom, ahol az M2-es chippel rendelkező Mac gépeket és iPadokat vonultatják fel.

Az Apple ismét a nagy képernyős Plus/Max szériát nyomatja, ami azt jelenti, hogy nemcsak a standard iPhone 14-essel rukkol elő, hanem mindezek mellett piacra dobja a 14 Pro, 14 Max és meglepetésként a 14 Pro Max készülékeket is.

Egyes elemzők úgy látják, hogy már nagyon rég volt ilyen hihetetlen különbség egy standard és egy Pro, Pro Max telefon között, mint ennél a szériánál.

Közben a piac is megmozdult, már előre elérhetők az iPhone 14 szériához készült tokok. Az egyik kedvelt piaci szereplő, a Smardiszkont kínálatában jelenleg is majdnem 30 darab iPhone 14 tok érhető el, de a lista az elmúlt napok megtekintései során folyamatosan növekedett.

egy vadiúj iPhone 14 tok, kép forrása: Smartdiszkont.hu

Hasonló a helyzet az üvegfóliákkal is. Az Apple nagy értékű okostelefonja mindenképpen igényli ezt a típusú védelmet, különben komolyan a zsebünkbe nyúlhatunk egy véletlen leejtéskor vagy másféle problémakor. Ugyancsak a Smartdiszkont kínálatát néztük meg, náluk is folyamatosan töltik fel az iPhone 14 üvegfólia termékeket, vélhetően nagyüzem van a backendjükben a közelgő határidő miatt.

iphone 14 kijelzővédő fólia
egy vadiúj iPhone 14 kijelzővédő fólia, forrás: Smartdiszkont.hu

Jelentős drágulás várható

Szerintem ez az, amin senki nem fog csodálkozni, az új telefonok lényegesen drágábbak lesznek elődeiknél. Már a standard is 800 dollárról indul – ami jelenleg kb. a mostani árfolyam szerint 326 ezer forintnak felel meg –, a Pro-ért már 1100 dollárt (448 ezer forint) fognak bezsebelni.

A mostani drágulás roppant jelentős, 100 dollárral magasabb az ár az előző évhez viszonyítva.

Sajnos egyre mélyebbre kell a zsebünkbe nyúlni, ha a legújabb almás logóval ellátott telefont szeretnénk magunknak megszerezni.

Vége a notch-nak

Az Apple pont öt éve robbant be a piacra az iPone X-szel, itt jelent meg először az új formai elem, a notch, amit aztán a későbbiekben mindenki átvett. És most, 2022-ben újra változik a külső megjelenése az iPhone-oknak, a 14 Pro és a 14 Pro Max telefonon megszűnik a notch.

A kiszivárogtatott hírek szerint a kivágást két külön egység váltja fel. Az egyik egy kapszula formájú a Face ID részére, a másik egy lényegesen kisebb lyuk, ami a front oldali kamera helye.

Érdekes, hogy ez a változtatás a sima iPhone 14-et és a 14 Max-ot nem érinti, állítólag a jól bevált notch ezeknél megmarad.

Tehát kitartás, már tényleg csak pár nap és a készülékek megvásárolhatók lesznek az eddigi grafit, ezüst, arany szín mellett lilás változatban is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük