Mindennapok

Milyen a jó kerti szivattyú és mire használhatjuk a hidrofor tartályt?

A kerti szivattyú egy olyan eszköz, ami igazán jó szolgálatot tehet a családi házak körül. A legtöbben a veteményes, valamint a virágoskert öntözésére használják. A hordozható változat előnye, hogy nincs helyhez kötve, így télen, a hidegebb idő beköszöntével vízmentesítve, fedett helyiségben pihentetni lehet. A kerti szivattyú kiválasztásánál az ár mellett a következő kritériumokra érdemes figyelmet fordítanunk.

A minőség és tartósság: bár a megfelelő használat mellett egy olcsóbb szivattyú is lehet tartós, ha hosszabb élettartamra tervezünk, mindenképpen a jól bevált márkák strapabíró termékei közül válasszunk.

A felhasználási igények: Egyáltalán nem mindegy, hogy a szivattyút naponta hányszor kívánjuk indítani és meddig szeretnénk működtetni. Amennyiben nem vagyunk biztosak az igénybevételeket illetően, kérjük ki szakemberek segítségét. Igaz ez a szivattyú telepítésére is.

Egy olcsóbb, de jól használható termék: a Leo szivattyú

A szivattyúk esetében a meghibásodások nagy része a motorban keletkezik. Az élettartam megrövidülésének leggyakoribb oka a sűrű indításokban rejlik. Amennyiben olyan szivattyút keresünk, amely kisebb igénybevétellel és újraindítás szám mellett hatékonyan képes működni, a Leo szivattyú ideális választás lehet. Arra kell csupán ügyelnünk, hogy az újraindítások száma ne haladja meg az óránkénti tíz alkalmat.

A Leo szivattyú másik előnye a kedvező ár mellett, az alkatrészek könnyű és gyors beszerzése. Ha meghibásodás történik, senki sem szeret heteket, vagy akár hónapokat várni a javítással. A motorcsere esetén viszont a magas ráfordítási költségek miatt már tanácsos egy teljesen új szivattyúba fektetni.

A Loe szivattyú bemutatója az egyik hazai szivattyú webáruház YouTube csatornáján, forrás: www.szivattyuvilag.hu

Mi az a hidrofor tartály és mire használható?                                  

A hidrofor tartály gyakorlatilag egy víztározó, amely megkönnyíti a szivattyú dolgát. A tartály támogatja a szivattyút abban, hogy ne kelljen túl gyakori indításokon keresztülmennie. Tökéletes megoldást jelent akkor is, amikor a kút éppen nem tud elegendő vizet biztosítani.

A hidrofor tartályok álló és fekvő kivitelben vásárolhatók meg. A kettő között a működést tekintve semmi különbség nincs, a kialakításuk elsősorban a helytakarékosság szempontjait veszi figyelembe. Bizonyos helyiségekben az egyik, vagy a másik megoldás az előnyösebb.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük