Mindennapok

Egy professzionális borbély legfőbb készségei

Ha jártunk már korábban egy barber shopban, akkor valószínűleg észrevettük, hogy az ott dolgozó borbélyok mennyire koncentráltan végzik a munkájukat, ami bizakodásra adott okot számunkra. De a saját tapasztalataink alapján azt kell, hogy mondjuk, hiába minden igyekezet a tökéletes frizura megteremtésére, ha az az adott szakember nem rendelkezik a lentebb felsorolt készségekkel.

Megfelelő ízlés és a legújabb trendek ismerete

A legtöbbünk általában konkrét elképzelés nélkül lépi át a borbély üzlet küszöbét, és a borbély tanácsaira hagyatkozik az új megjelenésének kialakításával kapcsolatban. Főként ezért is elengedhetetlen, hogy a barberek némi szépérzékkel rendelkezzenek, és ismerjék a legújabb frizura és szakáll trendeket.

Technikai készség

Egy professzionális barber számos technikában jártas, figyel a részletekre, és nem siklik el az apróságok felett, valamint képes különféle hajtípussal és -stílussal rendelkező vendéggel egyaránt dolgozni.

Minden iparágban elengedhetetlen a kommunikációs készség, de a szépségiparban főképp. A borbélynak ugyanis képesnek kell lenni megérteni a vendégek igényeit, a megfelelő kérdéseket feltenni, és érthetően elmagyarázni az általa végzett folyamatot. Mindeközben pedig az sem árt, ha szóval tart minket, hogy oldja kicsit a bennünk lévő feszültséget, hiszen a legtöbbünk nem gyakran enged be idegeneket a személyes terébe.

Reprezentatív munkaterület

Végül, de nem utolsó sorban az is a jó borbély ismérvei közé tartozik, hogy ügyel a munkaterületének a rendezettségére. Vagyis két vendég között időt szakít arra, hogy felsöpörje a lehullott hajat, letörölje az asztalát, pótolja azokat a flakonokat, amelyek kifogytak, és mindeközben pedig még arra is odafigyel, hogy egy helyen és átláthatóan tartsa a szükséges eszközöket.

Mindezekkel a készségekkel a Budapest szívében található Barber World munkatársai egytől egyig rendelkeznek, így a náluk tett látogatás minden alkalommal egy igazi élmény. Mondhatnánk úgy is, hogy olyan, mintha csak hazaérkeznénk. Amint átlépjük a küszöbüket kényelmes kanapék, jó társaság, kifogástalan minőségű szolgáltatás, egy finom csésze kávé vagy egy üveg sör fogad minket. Kell ennél több?

Barber World

Cím: Budapest, Rákóczi út 9, 1088 Magyarország

Telefonszám: +3616110878

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük