Mindennapok,  Otthon

Álló dekorációk

Szeretnéd egy olyan látványos kiegészítővel feldobni az otthonodat vagy az irodát, ami a helyiségbe belépve vonzza a tekintetet? Régóta szemezel az üres sarokkal a nappaliban, de nem tudod mivel tölthetnéd ki az üres teret? Egy különleges, minőségi és jól megválasztott álló dekoráció segítségével bármely enteriőr hangulatát, és vele együtt a sajt hangulatodat is könnyen feldobhatod.

Az álló dekorációkat, melyek lehetnek szobrok, vázák, kaspók és figurák, elsősorban úgy tervezték, hogy a padlón helyezd el. Dekorációs alapként és önálló díszítőelemként is megállják a helyüket, és praktikusságuk mellett díszítő funkcióval is rendelkeznek. Az álló dekorációk közé sorolhatók a szobrok, kaspók, padlóvázák és különböző figurák, melyek széles választékának köszönhetően bárki megtalálhatja az ízlésének és igényeinek legmegfelelőbbet.

Mik az álló dekorációk előnyei:

  • Igény szerint mozgathatóak és áthelyezhetőek, ezért számtalan lehetőséget rejtenek magukban.
  • Akár önmagukban, akár dekorációs alapként is funkcionálhatnak.
  • Attól függően, hogy mekkora az álló dekoráció, a helyiség és a tér domináns, fő díszítő eleme lehet.

Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb kritériumokat, melyeket mindenképpen érdemes figyelembe venned az álló dekoráció kiválasztásánál:

  • Anyag: Attól függően válassz dekorációt, hogy kültéri vagy beltéri díszítő elemnek szánod a vázát, kaspót vagy szobrot, hiszen a különböző anyagok máshogy viselkednek a természeti hatások, a hőmérséklet-változások vagy a nedvesség és a páratartalom hatására.
  • Stílus: Az egyik leglényegesebb szempont, hogy a dekorációknak stílusában és színében összhangban legyen az adott helyiség hangulatával és megjelenésével.
  • Méret: Vedd figyelembe, hogy mekkora kiegészítőt „bír el” az adott helyiség. Ha túl kicsi a szobor, váza vagy kaspó, elveszik a térben, ha viszont túl nagy, zsúfolt benyomást fog kelteni a szoba.
  • Funkció: Gondold át, mire szeretnéd használni a dekorációt – kizárólag a díszítő funkció vagy a praktikusság is fontos számodra.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük