Mindennapok

Miért fontos fenntartani a jó barátságot?

Az emberek természetüknél fogva társas lények. Mindannyian ismerjük ezt az érzelemhullámot, amikor találkozunk valakivel, akivel megtaláljuk a közös hangot – hasonló humorérzék, kedvenc filmek, hobbik -, amikor találkozunk ezekkel az emberekkel, tudat alatt mindent megteszünk, hogy barátságokat építsünk velük és velünk megtartani őket az életünkben.

Amikor olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akikről gondoskodunk, azonnal jobban kezdjük érezni magunkat és javul a hangulatunk. Ezért szeretünk időt tölteni a legközelebbi emberekkel.

A barátság nem csak a gyerekek között van. Ennek nem csak az az előnye, hogy van valakivel reggelizni, ebédelni, vacsorázni és moziba menni. Valójában a barátságnak annyi tudományosan bizonyított előnye van, amelyet nehéz tagadni.

Barátság az egészségünk javítása érdekében

A kutatások következetesen kimutatták, hogy a mozgalmas és aktív társasági életet élõ idõsebbek csökkentik a nagyon súlyos egészségügyi problémák, köztük a depresszió, a magas vérnyomás és az egészségtelen testtömeg -index kockázatait.

Vannak más módok is, amelyekkel a barátság és barátai segíthetnek az egészséges életmód fenntartásában. Ha új étrendbe, sportba vagy hobbiba szeretne kezdeni, nézzen körül a társadalmi körében.

Ha vannak barátai, akik rendszeresen gyakorolnak, főznek, spórolnak vagy olyan dolgokat végeznek, amelyekre vágyik, akkor sokkal könnyebb, ha saját példájukat követve engedelmeskedik ezeknek a szokásoknak.

A stressz csökkentésére és mentális egészségünk javítására

A kutatók azt találták, hogy amikor a nők közel érzik magukat valakihez, a progeszteronszint emelkedik. A progeszteron viszont olyan hormon, amely segít csökkenteni a stresszt és a szorongást. De nem kell megtanítani, hogy meggyőződjünk erről.

Amikor stresszes vagy ideges vagyunk, mi az első ösztönös reakciónk leggyakrabban? Igen, nevezetesen – látni egy jó barátot, és megosztani érzéseinket. Még ennek a személynek a jelenléte is mellettünk automatikusan csökkenti a stressz szintjét.

A szociális készségek fejlesztése érdekében

A barátság megtanít minket arra, hogyan kommunikáljunk a világgal. A barátok, akik az életünkben vannak, szinte minden kapcsolat és kapcsolat alapját képezik, amelyeket ismerőseinkkel, kollégáinkkal, sőt házastársainkkal alakítunk ki.

Nem csak a barátainkkal kommunikálunk, hanem tanulunk tőlük, de közben tanulunk is tőlük. Barátaink megtanítják nekünk az élet legalapvetőbb dolgait – hogyan kell kommunikálni, szórakozni, nevetni, szeretni és megbocsátani. Megtanítják nekünk az érzelmeket, a viselkedést és a viselkedést a társadalomban.

Barátaik révén barátaink érzelmileg biztonságos teret biztosítanak számunkra, ahol teljesen önmagunk lehetünk anélkül, hogy elítélnénk.

Jobb életminőséget biztosít számunkra

A barátságok biztosítják, hogy életünk tele legyen valódi megértéssel, őszinte beszélgetésekkel, törődéssel és támogatással ne csak a könnyű és szórakoztató pillanatokban, hanem a nehéz és nehéz napokban is. Valahányszor elesett vagy küzdöttünk az élet nehézségeivel, igaz barátok lesznek ott.

Segítenek nekünk, amikor tudnak, és perspektívába helyezik a dolgokat. Velünk lesznek a jó pillanatokban, részei lesznek a pohárköszöntőknek, a siker, a viccek és a tréfálkozás ünneplésének. Amikor az embereknek egészséges és minőségi barátságuk van az életükben, nem csak élnek, hanem virágoznak is.

A barátság fontosságát nem lehet túlbecsülni. A barátságok érzelmi és pszichológiai hatása mellett más előnyök is vannak, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Még fontosabbak lehetnek közös és pszichológiai jólétünk szempontjából, mint a romantikus kapcsolatok, mert barátaink több boldogságot nyújtanak, mint bármi más ezen a világon.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük