graz
Mindennapok

Graz: a kultúra városa, ahová nyitott szívvel kell utaznunk

Graz olyan, mint egy jó bor: felébreszti az érzékeket, és már az első korty után többet kíván belőle az ember. Gyönyörű, szórakoztató, hagyományőrző – de mégis mitől olyan egyedi ez a város? 

Hatalmas a programlehetőségek listája

Először is, a programlehetőségek listája hatalmas. Az utazás általában úgy tűnhet, hogy a híres helyszíneket látogatjuk meg és felejthetetlen élményeket szerzünk – de Graz esetében nem csak erről van szó. A város hangulata olyan, amit a szívünkkel kell megérezni és megtapasztalni. 

Graz már régóta a művészet egyik fő központi helyszíne, 2003-ban pedig elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ugyanebben az évben épült fel a város legfontosabb modern művészeti múzeuma, a Kunsthaus. 2011 és 2013 között az UNESCO tervezési városa volt, és azóta a művészeti ágazat gyorsan fejlődik a városban, illetve számos új építészeti struktúra bukkan fel. A zenerajongók imádni fognak egy kirándulást az Operaházba vagy a nyüzsgő Royal Garden Jazz Clubba.

Graz operaház

Hihetetlen dolgokat lehet csinálni a városban

A kérdés az, hogy mit nyújthat Graz? Hihetetlen dolgokat lehet csinálni, amelyek napokig elfoglalnak, és arra inspirálnak, hogy minél hamarabb visszatérjünk. Ha rászánunk 3-4 napot, vagy akár egy hetet, feledhetetlen vakációt ajándékozunk magunknak.

A régi és a modern, az előkelő és a figyelemfelkeltő, a hagyományos és a nemzetközi, a művészet és a természet keveréke – mindez megtalálható Graz szívében. Nem számít, milyen utazást tervezünk: aktív, passzív, kulináris vagy városnéző, minden esetben Graz egyedülálló élményt fog nyújtani.

Nappal érdemes lelassítani a tempón, lehunyni a szemünket, egy mély lélegzetet venni és átélni azt a szellemi utazást, amire igazán szükségünk van. Amikor kinyitjuk a szemünket, egy gyönyörű város áll előttünk telis-tele lehetőségekkel.

Graz éjszakai életéről sem feledkezhetünk meg, amiről gyakran hallhattunk – nem véletlen, hiszen számos lehetőség adódik a csendes éttermektől kezdve az izgalmas szolgáltatásokig bármi megtalálható, amit csak keresünk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük