a prémium linképítés ma már sok feladatból áll
Tech

A prémium linképítés sokat tehet a SEO eredményekért

Weboldalunk forgalmát és a látogatók számát leginkább prémium linképítéssel növelhetjük. Ehhez szükségünk lesz egy SEO szakértőre, aki ezt a mi igényeinkre szabva elvégzi nekünk. De pontosan mi is a linképítés és miben különbözik a prémium linképítés?

A prémium linképítés a SEO szakértő feladata

A kereső optimalizálás, vagy Search Engine Optimization, egyik legfőbb eleme a linképítés. Ilyenkor más oldalakon megjelenő hivatkozások a mi oldalunkra navigálják az olvasókat, így több olvasóhoz jutunk és a keresőmotorok számára is értékesebbnek tűnik weboldalunk. Amióta felismerték, hogy piaci előnye van annak, aki a találati listán az első oldalon szerepel, a SEO egy igazi tudományi ágazat lett.

Szakértők igyekeznek jobbál-jobb szolgáltatásokat nyújtani, melyek segítenek előre kerülni. Sajnos nem mindegy, hogy milyen szolgáltatást választunk, ugyanis a gyenge linkekkel nem fogunk túl sokat elérni. Lehetőleg keressünk prémium szolgáltatást, hogy prémium linkeket kapjunk, így a maximális előrelépést elérve. De pontosan mitől prémium egy link?

A prémium linkekek azok, melyek prémium weboldalakról hivatkoznak ránk. Ilyen esetekben a Google algoritmusa releváns és kiemelkedő találatként kezel bennünket és előkelő helyet fog biztosítani számunkra. De lépjünk is egyet tovább és nézzük meg mi tesz egy oldalt prémium weboldallá.

A prémium weboldalak a jól összeszedett, jól karbantartott, szép megjelenésű oldalak. Mind a külsejük, mind a tartalmuk igényes, így sok látogatót vonzanak. Általában ezek a website-ok telefonokra is optimalizálva vannak, régóta publikálták őket, tehát jelentős múlttal és nagy követőbázissal rendelkeznek és nincsenek teleszóre reklámokkal.

Ha egy ilyen oldal hivatkozik ránk, az nagyban segít előre lépni a találati rangsorban. Ám van még egy komponens, amire a SEO szakértőknek figyelniük kell. A két összekötött oldalnak témában passzolni kell egymáshoz. Ha a két oldal profilja eltér, akkor az algoritmus nem hogy előrébb, de még lehet, hogy hátrébb is sorol minket. Tehát egy cukrászda weboldalát nem köthetjük össze egy aszfaltozó céggel, mert két teljesen eltérő tevékenység.

Vannak, akik megpróbálkoznak saját maguk a linképítéssel, de ha ilyesmire lenne szükségünk, akkor inkább forduljunk egy SEO szakértőhöz és igényeljünk tőle néhány prémium linket, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a fordítva sül el a dolog, mint ahogyan szeretnénk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük