Tech

A linképítés ma már kötelező feladat

Nem is olyan régen még elég volt a jól megírt szöveg, hogy SEO helyezéseink kilőjenek. Ez ma is igaz, egy idő után azonban azt vesszük észre, hogy megrekedünk a Google találati listáin, és nem kerülünk be a top helyezések közé. Ez nem azért van, mert rossz tartalmat készítettünk, hanem azért, mert nem viseltünk gondot a linképítés folyamatára.

Mi is az a linképítés?

A linképítés során más weboldalakra kerülnek ki a szövegeink, melyekből linkeljük a saját oldalunk. Ideális, ha a folyamatban részt vesz egy SEO szakértő is, aki akár teljesen át is vállalhatja az egész folyamatot tőlünk.

Ilyenkor első lépésben egy elemzés készül, ahol a SEO szakember felméri, melyek azok a kulcsszavak, melyekre erősíteni kellene a webhelyünket. Ezután releváns szöveget készít az oldalunkra, ha pedig már van ott ilyen, akkor átnézi azt a kulcsszavak után kutatva. Végül pedig elkészíti a linképítés menetrendjét, meghatározza, hogy pontosan melyik weboldalakra és mikor kerül ki a vendégcikk.

A linképítés menete elsőre bonyolultnak tűnhet, de sok gyakorlással és próbálgatással kitapasztalható. A piacunkon lévő versenytől függően akár már az első hónapban látszódhatnak mozgások a Google SERP-jein, míg komolyabb eredmények a 3. hónaptól várhatóak. A munkát folytatva lehet elérni azt, hogy lépésről-lépésre, egyre előkelőbb helyezéseket foglaljunk el a Google találati listáin.

A linképítés szakmunka

Az nem kétség, hogy a linképítés valódi szakmunka, és szakembert kíván. A keresőoptimalizálás szakmája azonban az utóbbi években jelentősen felhigult, ezért óvakodni kell azoktól, akik csak gyorsan pénzt akarnak keresni. Ez hasonló a sikeres marketinghez, csak más területet fed le.

Azt biztosan ki lehet jelenteni, hogy 1-2 hónap alatt nem lehet nagy eredményeket elérni, hiszen ekkor még csak beindul a folyamat. Aki ennek ellenkezőjét ígéri, az vagy nem ért hozzá, vagy át akar verni minket. Ezért kell körültekintően választani, megnézni a keresőoptimalizálási szakember weboldalát, amelyből azért már nagyon sokféle következtetés levonható. Ha így teszünk, akkor a linképítés igazi sikerré változtatja a webhelyünket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük