Tech

Hogyan lehet jó minőségű szivattyút vásárolni?

Családi háznál mindig elkél a szivattyú, hiszen ez a sokrétű berendezés hosszú távon visszahozza a pénzét. De ez a kijelentés csak akkor igaz, ha jó minőségű terméket vásárolunk, és nem dobjuk ki az ablakon a nehezen megkeresett forintjainkat.

Ebben a cikkben 4 olyan pontot gyűjtöttünk össze, mely a megbízható szivattyú webáruház ismérvei közé tartozik.

Szivattyú választás – 4 jel, hogy jó helyről vásárolunk

1. Szivattyú vásárlásánál a legfontosabb dolog, hogy mindig az adott feladatnak megfelelő gépet vegyük meg. Ha olyan shopot találunk, ahol ezzel láthatóan nincsenek tisztában, vagy azt ígérik, hogy az adott típus mindenre megfelel, akkor hagyjuk ott a helyet!

2. Szintén fontos az alkatrész ellátottság, ezért kerülni kell a legolcsóbb, nem megbízható kínai modelleket. Bár az utóbbi ország is gyárt néhány minőségi modellt, ezeket egy jó szivattyúbolt külön jelzi, de gagyit nem árul. Azzal nem megyünk sokra, ha később azért kell szivattyút cserélni, mert egy apró, de nélkülözhetetlen alkatrészt nem lehet beszerezni.

3. Ha nem értünk a témához, akkor jön a képbe az igazi szakértelem, egy szivattyúboltnak tudnia kell megválaszolni a kérdéseinket. Emiatt nem várható el, hogy egy átlagos piactér ügyfélszolgálatosa tegye ugyanezt, szivattyúnál kiemelten fontos, hogy szakértő helyről válasszunk. Ezt könnyű letesztelni, már egy e-mailt elküldve láthatjuk, hogy milyen választ érkezik.

4. Végül pedig, ügyelni kell a garanciális ügyintézésre. Az interneten sok olyan magyar nyelvű webshop létezik, mely Szlovákiából vagy Romániából értékesít. Ők azért tudnak néhány ezer forinttal olcsóbbak lenni, mert trükköznek az ÁFÁ-val vagy másféle, kreatív megoldásokat alkalmaznak. Ez jó dolog lehet a vásárláskor, de az ügyintézést már megnehezíti a garanciális probléma esetén. Ilyenkor nem ritka, hogy nem a magyar törvények védenek minket, hanem ki kellene nyomozni a külföldi webshop joghatósága által biztosított feltételeket. Még rosszabb a helyzet azokkal a noname helyekkel, melyek még a céginformációt sem tüntetik fel. Ezeknél a megvásárlás után azzal is szembesülhetünk, hogy a szivattyú nem az általunk rendelt modell, és menet közben már el is tűnt az eladó az internetről.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük