A pihenés elengedhetetlen kell, hogy legyen!
Mindennapok

A pihenés elengedhetetlen kell, hogy legyen!

Az egészséges életmód számos részletből áll, aminek egyik eleme a megfelelő minőségű és mennyiségű pihenés, illetve alvás. Az alvás megvonása rengeteg káros hatást gyakorol szervezetünkre, teljesítményképességünkre és életünk minőségére.

Az sem mindegy, hogy mikor alszunk

Nem csak az alvás mennyisége, hanem időpontja is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kipihentek legyünk és az alvás után megfelelően tudjuk végezni teendőinket és éljük napjainkat teljes nyugalomban. Ha eleget alszunk, az pozitívan hat a kedvünkre, kevésbé leszünk stresszesek, és jobban tudunk összpontosítani a munkában vagy az iskolában.

Az alvás mellett az aktív pihenés is rendszeresen szükséges beiktatni az életünkbe. Az aktív pihenést meg lehet találni akár a sportolásban, kirándulásban, de a sakkozásban is. A passzív pihenés, vagyis az alvás és a relaxáció elengedhetetlen testünk regenerálódásához, és szervezetünk megfelelő működéséhez.

Ha bármilyen egészségügyi panaszunk merülne fel, érdemes a problémát az alapoktól kezdve, a gyökerétől vizsgálni. Megfigyelni, hogy elég időt fordítunk-e testi és lelki feltöltődésre egyaránt. Sok esetben az egészségügyi problémák hátterében lelki probléma áll, aminek feldolgozását a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás biztosításával kell elkezdeni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük