Mindennapok

Bécsben sohasem áll le a pezsgés

Bécs éjjel-nappal pezseg, ami annak köszönhető, hogy nem csak nemzetközi üzleti központ, hanem a kulturális élete is Európa topmezőnyében foglal helyet. Szinte nem is érdemes pár napra felkeresni, mert olyan mennyiségű látnivaló várja a turistákat, hogy szinte nem is lehet épp ésszel felfogni. A Császári Hintómúzeum, a Hofburg és a Heldenplatz, a Liechtenstein kerti palota és az éjszakai szórakozási lehetőségek mindenkit az osztrák fővárosba csábítanak.

Egész nap lehet elfoglaltságot találni

Bécs kora hajnaltól késő éjszakáig várja a szórakozni és pihenni vágyókat, akik nem hagyhatják ki a Császári Hintómúzeum megtekintését sem. Ez a látnivaló a Schönbrunn kastély parkjában került felállításra, és a Habsburgok évszázadok alatt használt hintóit, ruháit és felszerelési tárgyait mutatja be.

Olyan csodás darabok nézhetők meg közelebbről, mint az 1740-es évek elején készült Impreialwagen, de nagyon sok egyszerűbb, de még mindig csodás kisebb hintó is megtekinthető. A kiállítások külön részt szenteltek Sisi királynő dolgainak, aki a magyarokat mindennél jobban kedvelte.

Szintén a Habsburg uralkodók pompáját hirdeti a Hofburg, mivel több, mint 100 éven át kormányzóhelyként funkcionált. Ekkor érte el mai kiterjedését és megjelenését, időközben az osztrák állam is itt helyezte el a Néprajzi Múzeumot és a Széprajzi Múzeum számos tárlatát. A közelben lévő Heldenplatzon pedig érdemes megtekinteni Savoyai Jenő herceg és Károly főherceg hatalmas lovasszobrát, melyek méretük miatt teljesen uralják a környéket.

A Liechtenstein kerti palota a festészet rajongóinak Mekkája, mivel nem csak az egyik legtöbb Rubens festménnyel büszkélkedhet, de számos más művész műveinek is otthont ad. Közöttük megtalálható Cranach, Raffaelo vagy van Dyck is. A kiállított bronzok és porcelánok pedig azok szívét is megdobogtatják, akik a festményekért nincsenek annyira oda.

Bécs híres az éjszakai életéről, az olyan szórakozóhelyek, mint a Cabaret Fledermaus, a Maxim Wien vagy a Na Nang Club egész éjszaka nyitva tart, és tárt kapukkal várja a pihenni vágyókat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük