A tudatos ruhavásárlás védjük a környezet
Mindennapok

A tudatos ruhavásárlás védjük a környezet

Az emberek nagy részének rossz tulajdonsága a halmozás, és az, hogy tárgyaink mennyiségében mérjük gazdagságunkat. Sokkal fontosabb jó minőségű, egyedi ruhadarabokkal felszerelni gardróbunkat, amiket fenntartható forrásból szerzünk be.

Érdemesebb kevesebb, de esetleg drágább darabokat beszerezni, ugyanis azok sokkal strapabíróbbak lesznek, és nem köszön vissza az adott ruhadarab minden ötödik emberen, így stílusunkat jobban ki tudjuk fejezni, egyedibbé válhatunk.

A tudatossággal csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat

Ha megvannak a minőségi alapdarabjaink, az idő múlásával eladhatjuk őket másoknak, ha már nem hordanánk őket, és mi is beszerezhetünk másoktól érdekes darabokat és vásárolhatunk használtruha boltból is. Egyre több kisvállalkozás foglalkozik ruhakészítéssel, őket felfedezve támogathatjuk munkájukat, és különleges darabokkal gazdagodhatunk.

A tudatosság a ruhavásárlás terén az egyik lépés, amit megtéve csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Ezen kívül figyelhetünk az ételeinkre, hogy ne pazaroljuk őket, a műanyag palackok használatának visszaszorítására, és az áram egyre kevesebb használatára a lakásban. Számos apró de tudatos lépéssel sokat tehetünk bolygónk megóvásáért, de azért ne felejtsük el a rendes étkezést sem!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük