Mindennapok

Ismét meghirdette Ujvári János diplomadíj-pályázatát az SZTNH

Ismét meghirdette Ujvári János diplomadíj-pályázatát végzős felsőoktatási hallgatók részére a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

A pályázat az egyetemistáknak szól

Az egyetemistáknak szóló pályázat felhívja a fiatalok figyelmét a szellemitulajdon-védelmi kérdések fontosságára a mindennapi életben, valamint a gazdasági folyamatokban – írta a hivatal.

Hozzátették, az Ujvári János diplomadíj-pályázaton a 2021/22 tanév tavaszi félévében végző hallgatók vehetnek részt diplomamunkájukkal vagy szakdolgozatukkal, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárják fel legalább tíz oldalon. Jelentkezhetnek olyan dolgozattal is, amelyet teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének szentelnek.

A pályázat megírását az SZTNH szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens bevonásával támogatja – hívták fel a figyelmet.

Öt kategóriában lehet nevezni

A pályázatra öt kategóriában (a szabadalom- és használatiminta-oltalom, a védjegyoltalom, a formatervezésiminta-oltalom, a szerzői jog vagy a szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepét vizsgálva) lehet nevezni.

Az öt kategória mindegyikében az első három helyezettet díjazzák (első díj 250 ezer, második díj 200 ezer, harmadik díj 150 ezer forint), a Richter Gedeon Nyrt. pedig egy 500 ezer forintos különdíjat is kioszt. A pénzjutalomban nem részesülő hallgatók értékes könyvajándékot kapnak – jelezték.

A hivatal december 3-áig várja a jelentkezéseket és 2022. március 27-éig az elkészült pályamunkákat. (MTI)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük