csatornalégy
Tech

Elpusztulnak a csatornalegyek télen?

A csatornalegyek eléggé jól bírják a meleget, de vajon mi a helyzet a hideggel? Elpusztulnak, amikor jön a tél? Ha igen, akkor milyen hőmérséklet a végzetes a számukra? Ezekre a kérdésekre adott válaszokat ismerhetjük meg a www.drainflies.info segítségével.

Mi történik a csatornalegyekkel a télen?

A csatornalegyek alapvetően nem bírják a telet, ezért elpusztulnak a nagy hidegben. De mégis van esélyük a túlélésre, hiszen a csatornákban egy zselészerű réteget raknak le, és ebben át tudnak telelni. Ha igazán meg akarunk szabadulni tőlük, akkor mindenképpen gondoskodnunk kell a lárvák és a peték elpusztításáról is.

A tapasztalatok alapján 70 Fahrenheit fok alatt, nagyjából 21 Celsius fok alatt a csatornalegyek hibernálják magukat. Amikor pedig tovább csökken a hőmérséklet, és 0 Celsius fok alá zuhan, a legyeknek már esélyük sincs túlélni a hideget.

Ha jön a rossz idő, a csatornalegyek a természetben védett helyekre húzódnak, ahol nem fagy, így egy részük át tud telelni, és gondoskodni tud a következő generációkról. Az épületekben, a csövekben kényelmes dolguk van, mivel ezek általában fagyvédett helyen találhatók, a rendszeres használatuk során pedig elegendő hőt kapnak a szennyvízből.

Amennyiben meg akarunk szabadulni a nem csatornában elbújt legyektől, ki kell tennünk őket a fagynak. Ehhez szét kell szednünk a fészküket vagy el kell érnünk, hogy a hőmérséklet fagypont alá csökkenjen.

A csatornában bujkáló csatornalegyek ellen házi praktikákkal, és boltban kapható szerekkel is védekezhetünk. Ezeket le kell önteni a csatornába, mely megtisztít mindent, elpusztítva a kifejlett csatornalegyeket, lárvákat és petéket is. A kezelést alkalmanként meg kell ismételni, mivel a nem teljesen elpusztított petékből újabb generációk kellhetnek ki. Néha az is előfordul, hogy szakember segítségét kell igénybe venni a csatornalegyek megfelelő kiirtásához.

A fentiekből látható, hogy bár a fagy és a tél halálos a csatornalegyek számára, egyáltalán nem biztos, hogy valóban el is fognak pusztulni ezek az állatok.

Forrás: https://drainflies.info/will-drain-flies-die-in-winter/

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük