Az első benyomás
Mindennapok

Az első benyomás

Köztudott, hogy az első benyomást rendkívül nehéz megváltoztatni, és nagyon rövid idő alatt alakul ki. Formálni apránként lehet, de sok minden eldőlhet az első benyomás alkalmával. Ha szeretnénk szimpatikusnak tűnni, akkor ápoltan, megfelelő öltözetben kell az adott helyen megjelenni és kedvesen, udvariasan kell viselkedni.

Már ránézésre kialakul rólunk egy kép

Ám sok esetben már a megszólalásunk és a viselkedésünk előtt kialakít egy képet rólunk a másik fél, akár első ránézésre. Nagyon sokan a mosolyt és a szemkontaktust tartják az egyik legfontosabb elemnek az első benyomás kialakítása kapcsán. Fontos lehet még a jó illat, illetve, hogy mit sugallunk a testbeszédünkkel. A magabiztos megjelenés is döntő fontosságú lehet, hiszen teljesen más a megítélésünk egy önbizalommal teli és egyenes testtartású emberről, mint arról, aki összehúzza magát és nagyon halkan beszél.

Fontos lehet ezekre a tényezőkre figyelni, ha állásinterjúra vagy randira megyünk. Érdemes őket észben tartani, de nem szabad átesnünk a ló túloldalára azzal, hogy szorongva koncentrálunk rájuk. Az ilyen alkalmakkor, érdemes beszédünk gyorsaságára figyelnünk még, illetve, hogy jó hallgatóság legyünk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük