Mindennapok

Mikor van Zsuzsanna névnapja?

Ez a szép női keresztnév a 90-es és 2000-es években a legnépszerűbb magyar női nevek között szerepelt a statisztikák alapján. Külföldön is ismert, az angolban Suzanna, Suzan vagy Susanne változatokban használják.

A világ szinte bármely pontján járhatunk, ha ilyen névvel rendelkezünk, sokan fogják kérdezni, hogy ismerjük-e a Suzanna, Suzanna i’m crazy loving you számot. Legtöbb esetben már éneklik is, nem is várnak a válaszra.

Az biztos, a Zsuzsannák mindig a középpontban vannak. Nevük napján egy képeslap vagy egy kedves SMS biztosan bearanyozza a napjukat.

Mikor van a naptárban a Zsuzsanna névnap?

A naptárak szerint a Zsuzsanna névnap február 19.-ére vagy augusztus 11.-ére esik. Ezen kívül még szeptember 20-a is felhasználható az ünneplésre, de az a nap már nem hivatalos a naptári jegyzékben. Azt mondják, ha Zsuzsanna napján megszólal a pacsirta, akkor közel a tavasz!

A Zsuzsanna név jelentése lótuszvirág, liliom, eredetét tekintve héber-görög-latin. Ókori egyiptomi névnek számít, amely héber közvetítéssel került ismerté más nyelvekben.

Mit kell tudni a Zsuzsannákról?

A Zsuzsannáknak állandóan forr a vérük. Folyamatosan szükségük van a változtatásokra, imádnak utazni, új kultúrákat megismerni, új lehetőségeket megragadni. Ez az aktív beállítottság nem tűri az egy helyben való toporgást.

A Zsuzsannák számára az igazodás nem a legegyszerűbb. Nem való nekik az egyhangú munka, kell a kihívás, a változatosság. Ha új feladat áll eléjük, szeretnek saját maguk megoldást találni rá. Irányításban jelesek, viszont rettenetesen türelmetlenek. Ha egy adott helyzetben nem úgy megy a munka, ahogy kellene, inkább átveszik és saját maguk oldják meg azt. Nagyon értenek az ügynöki munkákhoz, ügyesen adnak el mindent, ami a kezükbe kerül.

A Zsuzsanna név becenevei a Zsuzsi, a Zsuzsika, a Zsuzsu, a Zsu, a Zsuzska, a Szanna, a Zsuzsó, a Zsanna, a Zsannika, a Zsanni, a Zsizsik, a Zsizs és a Zsizsa.

Zsuzsanna nevezetű hírességek

Természetesen nagyon sok híresség is a Zsuzsanna nevet kapta a születéskor. Íme néhány közülük:

  • Cserháti Zsuzsa – énekesnő
  • Koncz Zsuzsa – énekesnő
  • Vágó Zsuzsi – színésznő
  • Jakabos Zsuzsanna – úszó
  • Polgár Zsuzsa – sakkozó
  • Vathy Zsuzsa – írónő
  • Laky Zsuzsanna – szépségkirálynő

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük