női bakancs
Mindennapok

Női bakancs választási útmutató

A hidegebb időjárás beköszöntével szinte minden szekrényből előkerült már a női bakancs, amelynél nem létezik kényelmesebb viselet, hiszen melegen tartja a lábat, és nem hagyja, hogy felfázzunk benne.

Persze bizonyos modelleknél előfordul, hogy viselve túl vastag hatást keltenek, vagy kilóg belőlük a bélés, ám a kemény mínuszokban jó, ha van egy ilyen lábbeli is a repertoárunkban, és nem csupán olyan női cipő, amely használhatatlan az év ezen időszakában.

Hogyan válasszuk ki az ideális bakancsot?

Amikor bakancs vásárlásra kerül a sor, nem csak az aktuális trendeket kell alapul vennünk, hanem arra is kiemelten figyelnünk kell, hogy milyen testalkatra és milyen lábra választunk. Nem minden darab fog ugyanis jól állni a magas személyeknek, a vastag vádlival rendelkezőknek pedig végképpen nem. Tökéletes példaként említhetők ide a keresztbe steppelt, fényes anyaggal készült, vagy a rojtos bakancsok, amelyek mindegyike rendkívüli módon kiemeli az előnytelen részeket.

De ugyanez igaz a szűk, mintás fazonokra, és azokra a modellekre is, amelyeknek a lábfej részén díszítés és fűző található, vagy ezen része világosabb anyaggal készült. Ezek ugyanis kiszélesítik a lábfejet, és kihangsúlyozzák a nagy lábméretet.

Magassarkú bakancs egy igazi jolly joker

Mivel a magas sarok optikailag nyújtja a lábakat, ráadásul még a bokát is keskenyíti, ezért a magassarkú bakancs igazi jolly jokernek minősül minden nő számára. Persze a tűsarok nagy hóban vagy a jeges úton nem túl optimális választás, de szerencsére a dizájnereknek köszönhetően manapság már számos olyan modell közül választhatunk, amelyek szélesebb sarokkal lettek ellátva.

Így bármikor találhatunk olyan bakancsot számunkra, amelyben télen is stabilan tudunk majd járni. Bár a magasabb hölgyek esetében annyi kikötés van, hogy nekik ügyelniük kell a sarok magasságára. Egyáltalán nincsen szükségük arra ugyanis, hogy még magasabbnak látszódjanak, vagy a lábaik még ennél is fenségesebben mutassanak.

Végül ejtsünk pár szót arról, hogy mivel viseljük a választott bakancsot!

Ez leginkább attól függ, hogy hatást szeretnénk elérni. Ha boho ruhadarabokra esett a választásunk, akkor a western stílusú, az elegánsabb öltözet esetén pedig a magassarkú bakancshoz érdemes nyúlnunk.

De ezekmellett igazán divatos kombináció még a légies, finom mintájú ruha és a nehéz katonai stílusú csizma párosa is. Az eklektikus összhatásra ugyanis manapság nagy a kereslet.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük