ózongenerátor
Otthon,  Tech

Az ózongenerátor egy rendkívül hasznos berendezés

Az ózongenerátor egyikünk otthonából sem hiányozhat, mivel a használata környezetbarát és különlegesen hatékony alternatívát jelent a különböző vírusok, mikroorganizmusok elpusztítására, illetve a kellemetlen szagok és a penész eltüntetésére.

Ez a berendezés ugyanis ózont, azaz O3 molekulát állít elő, amelyról ismert, hogy egy rendkívül reagens anyag. Ez lényegében annyit jelent, hogy robbanásszerűen bontja fel a baktériumok sejtfalát, amellyel tulajdonképpen teljesen megsemmisíti a teljes sejtszerkezetüket. Annak köszönhetően pedig, hogy gáz halmazállapotú olyan helyekre is könnyen elér, ahová a hagyományos fertőtlenítő eszközök és vegyszerek nem jutnak el, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat.

Ahhoz viszont, hogy igazán hatékonyan tudjon működni, minimum 2,5 ppm koncentrációra van szükség a kezelés időtartama alatt, amely az emberi szervezetre már rendkívül veszélyes. Hogy érzékeltessük mennyire: a levegő minőségére vonatkozó magyarországi riasztási határérték 0,12 ppm.

A kezelés során nem szabad tehát az adott helyiségben tartózkodni, utána pedig szükség van egy alapos szellőztetésre, hogy az ózon nyomtalanul eltűnjön. De egyébként meglehetősen gyorsan lebomlik, a felezési ideje 30 perc.

Vásárlás vs. bérlés

A fentebb leírtak alapján nem meglepő tehát, hogy egyre több háztartásban használják a mobil ózongenerátorokat. Van, aki megvásárolja a készüléket, hogy mindig kéznél legyen, hogy ha szükség van rá, és van, aki inkább kikölcsönzi, mondván, hogy teljesen felesleges kifizetni érte a teljes árat, ha évente csupán néhány alkalommal használja.

Az ózongenerátor bérlés Budapest egészén és az ország más nagy városaiban is elérhető. Sőt, nagyon sok kölcsönző még a gép kiszállítását és az elvitelét is vállalja, amellyel nagy terhet vesznek le a vállunkról, hiszen a munka és az egyéb teendők mellett nem feltétlenül tudunk mindig nyitvatartási időben odaérni.

Mennyibe kerül az ózongenerátor bérlése?

Az ózongenerátor bérleti díja kölcsönzőnként eltér. Az alacsonyabb teljesítménnyel rendelkező berendezések általában napi 7-8 ezer forintért bérelhetők, míg a komolyabbak 15-20 ezer forintért.

Ha szeretnénk pontosabbat tudni, akkor írjuk be a Google térkép keresőjébe az ózongenerátor bérlés Budapest vagy egyéb releváns kulcsszót, és máris informálódhatunk az elérhető vállalkozások árairól és a nyitva tartásáról.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük