csapatépítő training
Mindennapok

A csapatépítés jelentősége

Bár egy vállalkozás üzleti sikerességében számos tényező szerepet játszik, ám egyértelműen a dolgozók közötti hatékony csapatmunka alkotja az alappillérét. Hiszen hiába a szaktudás és a felkészültség, ha a cég egyes területei nincsenek megfelelően összehangolva, akkor ezek az erőforrások kiaknázatlanul maradnak.

A munkavállalók közötti olajozott együttműködés viszont nem olyan dolog, ami egyik percről a másikra kialakul, hanem vezetőként szükség van arra, hogy proaktív lépéseket tegyünk a megvalósulása érdekében.

Érdemes lehet például egy csapatépítőt szervezni

Az ilyen programok igazán hatékony módját jelentik a munkavállalók közötti kötelékek és kapcsolatok kialakításának, illetve a bizalom és az összetartás erősítésének. A csapattagoknak ugyanis lehetősége nyílik ezeken az eseményeken nyíltan megosztani a gondolataikat és az ötleteiket, hiszen tudják, hogy a többiek támogatják őket, és figyelnek rájuk.

Nem mellesleg pedig nagyszerűen csökkenthetik a munkahelyi stresszt, amely hozzájárulhat az operatív tevékenységek hatékonyságához, és segít, hogy a munkavállalók lendületet kapjanak az év többi részében történő munkavégzéshez.

Kétféleképpen bonyolíthatók le

Ha többszáz embert kell koordinálni, akkor mindenképpen egy konkrét programterv jelenti az ideálisabb megoldást. Jó ötlet lehet például egy sportverseny megrendezése egy kis bográcsozással egybekötve, hogy a kollégák kipihenhessék a fáradalmaikat, és kicsit együtt lehessenek

Másik opció pedig, hogy egy lazább, spontán összejövetelt szervezünk, amely alatt olyan munkán kívüli elfoglaltságra kell gondolni, mint a színházlátogatás, a szabadulószoba, de akár egy barista oktatási intézmény is nagyszerű csapatépítő helyszín lehet.

Hiszen a dolgozók miközben nyitott, baráti hangulatban sajátíthatják el a kávé szakszerű kóstolását, elfeledkezhetnek kicsit a munkahelyi gondokról, és a magánéleti, személyes témák valamint a poénkodás kerülhet előtérbe.

Évente hányszor érdemes ilyen programot szervezni?

Mivel sokan azon a véleményen vannak, hogy éppen elég időt töltenek a kollégákkal napi 8 órában, és munka után szívesebben mennek inkább haza, így félévente 1-2 alkalommal bőven elég egy-egy ilyen csapatépítőt szervezni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük