Otthon,  Tech

Mit lehet tenni visszatérő dugulás esetén?

Nem egyszerű feladat egy dugulással megküzdeni, főleg nem akkor, ha makacsul beékelte magát a mindennapjainkba. Amíg pedig csak a tüneteket kezeljük, addig a probléma csak ideig-óráig lesz megoldva. Ha nem szeretnéd, hogy a duguláselhárítás 0-24 óráig a fejed fölött lebegjen, érdemes tovább olvasnod!

A visszatérő dugulás nyomában

Sajnos le kell, hogy törjük azt az elméletet, miszerint a visszatérő dugulás okát könnyű kideríteni. Talán éppen kezet mostunk, amikor a víz hirtelen nem akart lemenni. Talán valami beszorult az egyik csőbe, csak nem vettük észre. Talán csőtörés vagy váratlan állagromlás érte a házat. Bármi legyen is az ok, ha egy lefolyó eldugul, az nagy károkat okozhat otthonunkban.

Abban a szakemberek is egyetértenek, hogy általában ugyanarra az egy tényezőre róható fel a dolog. Amíg azonban ez az egyetlen hibás láncszem nincs kiiktatva, hiába a duguláselhárítás 0-24 órában, a probléma állandó jelleggel meg fogja keseríteni a mindennapjainkat. A visszatérő dugulást tehát számtalan dolog okozhatja. Az ingatlan jellemzőitől kezdve a csatornahálózat kialakításán át a vízfogyasztási szokásokig. De még az épület életkora, a csövek anyaga, minősége is ludas lehet a visszatérő dugulásokban. Itt érdemes kiemelni azt a fontos tényezőt is, hogy ha a dugulás nagyon makacs, akkor ott már sajnos csőtörés, csőrepedés is állhat a háttérben – amit mielőbb orvosolni kell (pl. duguláselhárítás 0-24 gyorsszolgálat).

Mit tudunk tenni?

Mivel a visszatérő dugulás okozói akár lehetünk mi magunk is, mindenekelőtt érdemes átgondolnunk, hogy mindent megtettünk-e a magunk oldaláról. Például nem használtuk a WC csészét szemetesnek, nem húztuk le rajta a nedves törlőkendőt, a konyhai mosogatótálcába nem öntöttük bele az olajat, nem került a lefolyóba ételmaradék. Zuhanyzás közben is odafigyeltünk arra, hogy ne használjunk sűrű, krémes tisztálkodószereket, raktunk fel szűrőket és rendszeresen tisztítottuk a lefolyókat. Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolunk, akkor kicsit tovább lehet menni a történetben, amire viszont nekünk, felhasználóknak már nem lesz ráhatásunk. Szakember segítségéhez kell folyamodni, hogy közelebb kerüljünk a megoldás kulcsához.

Miben segíthet egy szakember? Duguláselhárítás 0-24

Amennyiben sikerült kizárnunk a visszatérő dugulás személyi feltételeit, akkor érdemes átadnunk a nyomozás további fázisát egy profi vízvezeték-szerelőnek. Egy duguláselhárításban jártas szakember általában jól ismeri a vízhálózat jellegzetességeit, annak minden gondjával-bajával együtt. Tudatában van a visszatérő dugulás környezeti tényezőivel és tudja, hogy mit jelent egy hibásan kivitelezett csővezeték vagy egy rossz anyagválasztás – hamarabb képes feltárni a probléma gyökerét, mint gondolnánk. De hogyan is képes megállapítani mindezt, ha a csővezetékek a falban, vagy éppen a talpunk alatt futnak?

Egy profi szakember valamilyen felderítő módszerrel indul útnak. A Dénes Építőipari Kft.-nél amellett, hogy a duguláselhárítás 0-24 órában elérhető, a kamerás csővizsgálat módszerével állítják fel a lehető legpontosabb diagnózist. Egy aprócska kamerával néznek bele a csövek belsejébe és így végeznek felderítést, mindezt felesleges bontási munkálatok nélkül. Ha pedig mindez megvan, akkor végre nem csak átmenetileg, de tartósan is megoldódhat a problémánk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük