bérelhető autók
Tech

Ma már nagyon egyszerű az autóbérlés

Sokan azt gondolhatják, hogy az autóbérlés luxus, de ez nem feltétlenül igaz. Mindenki kerülhet abba a helyzetbe, hogy egy autóra van szüksége. Akár azért, mert a sajátja szervizben van, és ezért egy ideig nem tudja használni, akár azért, mert nincs szüksége rá naponta, ezért túl magasnak találja a kötelező költségeket (súlyadó, kötelező biztosítás).

De az is előfordulhat, hogy nincs pénze, hogy megfelelő autót vegyen, és nem szeretne hitelre vásárolni. Ilyenkor jön jól az autóbérlés, mely ma már a legkisebb városokban is megtalálható.

Kedvező megoldások

A fenti esetek figyelembe vételével jó megoldás az autóbérlés, hiszen a taxinál mindenképp olcsóbb megoldás. Ha már nincs szükségünk rá, bármikor visszaadhatjuk, így további költségek már nem terhelnek minket.

Biztosak lehetünk benne, hogy az autó műszaki állapota kifogástalan, biztonságosan használható a forgalomban. Ha véletlenül a közúton kisebb balesetet szenvedünk – akár a mi, akár mások hibájából, akkor az ügyintézést általában a bérbe adó cég végzi.

Természetesen vidékre, például Szolnokra is utazhatunk a bérelt autóval – ami taxival meglehetősen sokba kerülne.

Többféle típusból választhatunk igényeinken megfelelően.

Költözés

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy élete során már mindenki költözött. Sokan talán nem is egyszer. Van, amikor a holmink egy nagyobb bőröndbe is belefér, de általában nem ez a jellemző, különösen akkor, ha családunk van.

Hiába rendelkezünk autóval, azzal fogunk szembesülni, hogy az elszállítandó holmink nem fog beférni egy személyautóba. Vagy csak úgy, ha többször fordulunk. Ha közeli helyre kell szállítani, akkor ez nem probléma, azonban, ha pl. Szolnokról költözünk a fővárosba, és többször kell fordulni, az sem anyagilag, sem időben nem kifizetődő.

Ilyenkor jól jöhet, ha autót bérlünk. Mivel igen nagy a kínálat, biztosan találni fogunk olyan autót, ami megfelel számunkra. Egy ülés nélküli kisbuszba, vagy egy úgy nevezett „dobozos” személygépkocsiba nagyon sok dolog belefér (hűtőgép, amit csak állva lehet szállítani, mosógép, franciaágy, szekrények, étkezőasztal, nagyméretű matrac, csillár stb.).

Ezek az autók „B” kategóriás jogosítvánnyal is vezethetők. Ha azonban „megijednénk” az autó méretétől, a szolgáltatást kérhetjük sofőrrel is.

Hogyan lehet autót bérelni?

Az autóbérléshez a legegyszerűbb, ha a Google kereső segítségét használjuk. Érdemes az adott városnevet is beírni, így hozzánk közeli találatokat kapunk.

Például, Szolnok esetében elegendő beírni az autóbérlés Szolnok kifejezést, és máris több céget ajánl nekünk a kereső. Ezeket már csak végig kell látogatni, és kiválasztani azt, amelyik a leginkább szimpatikus.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük