Mindennapok

Mire való az esküvői meghívó?

Ha egy pár egymás mellett döntött, kitűzték a nagy nap dátumát, akkor a sok-sok egyéb teendő mellett az egyik legfontosabb, hogy erre a nagy eseményre meghívják a vendégeket. Amikor már tudják a dátumot, a helyszínt, az első feladatok egyike az esküvői meghívó elkészítése.

Ezzel nem szabad túl sokáig várni, hiszen a vendégeket fel kell keresni, hogy a meghívó átadásával tudják őket tájékoztatni az időpontról, helyszínről.

Megfogalmazás

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői meghívó megfogalmazása az egyik legkönnyebb feladat, mert csak pár mondatból áll az egész. Ez nem igazán így van.

Minden pár – teljesen érthetően – azt szeretné, ha az a nap csak róluk szóljon, és különleges legyen. Ez vonatkozik a meghívóra is.

Egyediség

A meghívó elkészítése az egyik olyan feladat, amiben a párnak kell közösen döntenie. Mindketten a saját egyéniségüket szeretnék belevinni, és lehet, hogy ennél a feladatnál fognak először ráébredni arra, hogy mostantól fogva közösen kell dönteniük. Emellett egyeztetniük kell, és közös álláspontot kialakítani úgy, hogy egyikük se veszítse el saját személyiségét.

De tulajdonképpen mi is az az esküvői meghívó? Röviden megfogalmazva egy olyan levél, melyben az ifjú pár tudatja az ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal, családtagokkal, hogy örök hűséget szeretnének fogadni egymásnak.

Tartalom

Az igazán jó esküvői meghívó nem csak a helyszínről és az időpontról tájékoztat, de sugallja már a ceremónia stílusát is. Nem mindegy, hogy az esemény a házasságkötő teremben lesz, vagy a Duna-parton, esetleg a felhők felett egy repülőből kiugorva, vagy a víz alatt búvárkodva.

Sokan szeretik az esküvői meghívó külsejét is formabontóan elkészíteni, például

  • origamiként meghajtogatva
  • kaparós sorsjegyre hajazva
  • filmes mozijegy stílusban
  • átlátszó kivitelben
  • mesekönyv stílusban
  • Jóbarátok témában
  • fesztivál érzést keltve

és a sort még jó sokáig lehetne folytatni.

A kötelező elemeken túl (megszólítás, esemény tárgya, időpontja, helyszín, ruházat, kontakt személyek felsorolása, étlap, egyebek) célszerű egy frappáns, a párra vonatkozó idézetet is rátenni a meghívóra, ezzel is kiemelhető annak egyedisége.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük