duguláselhárítás a konyhában
Otthon,  Tech

Duguláselhárítás olcsón házilag

Mosogatnánk a tányérokat, de nem folyik le a víz? Kellemetlen, amikor ilyen probléma lassítja a takarítást. És ezt még az is tetőzheti, hogy a dugulás mindig a legkellemetlenebb pillanatokban talál meg minket, például hétvégén vagy éppen valamelyik ünnep közepén, amikor az egész családot megvendégeljük.

Létezik néhány olyan praktika, amelyek segítenek a dugulás megelőzésében. Ha azonban ezek nem működnek, nem érdemes várnunk, hiszen a csatorna meghibásodása idővel még csak rosszabbá válik. Ha a duguláselhárítás Budapest városában vagy a környékén szükséges, akkor szerencsénk van, hiszen a fővárosban nagyon sok valódi szakember érhető el. Vidéken sem rossz a helyzet, kis utána járással magunk is megtalálhatjuk a város legjobb duguláselhárító szakemberét.

A következő praktikákkal még megpróbálkozhatunk a szakértői segítség kihívása előtt:

Forró víz

Mosogatásnál a zsírt eltávolítjuk a tányérokról és lábasokról, azonban a lemosott zsírréteg előszeretettel rakódik le a csöveken. Napok, hónapok alatt olyan vastag réteg alakul ki, hogy a víz napról napra lassabban folyik le.

Ilyenkor érdemes vizet forralni és beleönteni a lefolyóba. A forró víz oldja a zsírt, így megtisztul a cső, ezzel együtt a mi problémánk is megszűnik. Ez egy gyors, hatékony és környezetbarát megoldás. Mielőtt vegyszerekhez nyúlnánk, egy próbát megér.

Ecet + forró víz

Az ecet és a víz szintén csodákra képes. Ez is egy olcsó és egyszerű lehetőség a duguláselhárításra. Nincs másra szükségünk, mint fél liter ecetre és egy liter forró vízre.

Először öntsük fél liter ecetet a lefolyóba. Fedjük le a nyílást, hogy a kémiai folyamatok megkezdődjenek. Várjunk 20-30 percet, majd öntsük rá a forró vizet. Ha az eredmény még mindig nem felel meg számunkra, nyugodtan ismételjük meg a folyamatot.

Kóla + forró víz

Bármilyen meglepő is, a kóla, a benne lévő foszforsavnak köszönhetően kiváló lefolyótisztító. Továbbá a kellemetlen szagot is képes megszüntetni. Egy liter kólát öntsünk a lefolyóba és hagyjuk állni egy órán keresztül. Ha letelt az idő, csak úgy, mint az ecet után, öntsünk rá 1 liter forrásban lévő vizet.

Ha a fent említett praktikák közül egyik sem válik be a számunkra, akkor érdemes az internethez fordulni. A Google kereső sok duguláselhárító szakember elérhetőségét dobja majd ki, de fontos, hogy a visszajelzéseket is elolvassuk a Google Térképnél.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük