car locksmiths autózár nyitás
Tech

Car locksmiths – külföldön nagyon pörög ez a szolgáltatás, itthon elérhető?

A car locksmiths egy angol kifejezés, mely szó szerinti fordításban autó lakatosokat jelent, azonban hétköznapi értelemben véve autó zárnyitás a helyes fordítása.

Külföldön valóban nagyon pörög ez a szolgáltatás, de már hazánkban is elérhető. Nagyon sokan keresik meg az erre szakosodott mestereket, hogy segítsenek bejutni az autóba, mert bent maradt a kulcs.

Ha bezáródott a kulcs

Roppant kellemetlen, amikor nekiállunk kipakolni az autót, szedjük ki a csomagokat a csomagtartóból, hátsó ülésről, de előtte gondosan, egy laza mozdulattal az első ülésre ejtjük a kulcsot, hogy legyen szabad kezünk a pakoláshoz. Ekkor még a fejünkben a terv, hogy a pakolás végén majd felmarkoljuk.

Jó terv, de mivel sajnos a rakodás során sem sikerült több kezet növesztenünk, és már a fejünk tetején is csomag van, a lábunkkal a biztonság kedvéért belökjük az ajtót, majd elégedetten megállapítjuk, hogy megfelelő méretű volt a rúgás, az ajtó bezáródott.

Épp kezdenénk örülni ennek a ténynek, amikor azzal szembesülünk, hogy hoppá!, a kulcs az ülésen…

Ne álljunk magunk feltörni az autót

Mit tegyünk most? Egyáltalán, mik a lehetőségek? Van megoldás! A car locksmiths, az ajtózár nyitására szakosodott profi szakemberhez!

Semmiképp ne kezdjük el feszegetni az ajtót, mert úgysem járunk sikerrel. Még az is lehet, hogy ott állunk majd egy sérült és szirénázó autóval. Ha épp arra jár egy rendőrautó, akkor még magyarázkodhatunk is.

Az autó biztonsága érdekében szinte az autók mindegyike központi záras, ezért, ha az a bezárt autóban marad, nemcsak a tolvaj, de mi sem férünk hozzá. Akkor is gondunk lehet, ha az elem merül le. Bár ekkor nem kell feltétlenül szakemberhez fordulni az ajtó nyitása érdekében, elegendő, ha mi kicseréljük az elemet. Persze csak akkor, ha a közelben ezt meg tudjuk venni.

Ha mégsem tudjuk mi magunk megoldani, akkor bátran forduljunk az ajtózár nyitására szakosodott szolgáltatóhoz, aki majd szakszerűen, pontosan, sérülésmentesen fogja az autó nyitását megoldani.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük