naptár
Mindennapok

Miért fontos, hogy hányadik hét van ma?

Független fiatalként gyakran meglepődhetünk azon, hogy valakik még számon tartják, hogy hányadik hét van ma. Vajon mi lehet ennek az oka, miért fontos tudni a hetek számát? Amikor sokkal fontosabb, hogy a hónap hányadik napja van, vagy hogy mikor jönnek az ünnepek. Ezektől függ ugyanis, hogy mikor érkezik a fizetés, illetve, mikor nem kell dolgozni.

Aztán a gyermekünk megszületésével és növekedésével ráeszmélünk, hogy igenis van annak oka, hogy nyomon kell követni, hogy hányadik hét van ma. A kicsik iskolába járásakor előfordulhat, hogy egy-egy óra vagy szakkör csak a páros vagy páratlan héten van, ehhez pedig követnünk kell a hetek változásait.

Ugyanez igaz arra, ha már kissé öregebbek vagyunk, és elkezdenek kijönni rajtunk a korral járó betegségek. Ezekkel orvosokhoz, kezelésekre kell járnunk, ahol sokszor a páros és a páratlan héten másképp vannak a rendelési idők. Ezzel egy újabb okot kapunk arra, hogy kövessük, hányadik hét van ma.

A hivatalok rendje is hasonló. Ahogy ügyeket kell intéznünk, legyen szó házasságról, gyermeknevelési ügyekről vagy a gépjármű ügyintézéséről, ezekhez mind a hivatalokra van szükségünk. Bár az internet térhódításával és az e-ügyintézés terjedésével legalább ettől a problémától megszabadulunk.

Hogyan tudható meg, hogy hányadik hét van ma?

Annak nyomon követésére, hogy hányadik hét van ma, használhatjuk a jól bevált, naptáras módszert. Ezen, mondjuk egy kártyanaptáron vagy kihajthatós naptáron elkezdjük megszámolni, hogy hány hét telt el már az év eleje óta, és megtudjuk a pontos értéket.

Eggyel haladóbb módszer, ha felmegyünk az internetre, és rákeresünk arra, hogy hányadik hét van ma. A Google gyorsan ki fog dobni egy megfelelő oldalt, ahol már megnézhetjük, hogy hány hét telt el az év eleje óta. Ebből pedig már kikövetkeztethetjük, hogy melyik szakkörre kell mennie a gyereknek, mikor rendel az orvos, vagy mikor fogad minket az ügyintéző a hivatalban.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük