A nadrágpelenka sajátosságai
Mindennapok

A nadrágpelenka sajátosságai

Ahogy gyermekünk egyre idősödik, sorra kell lecserélni az őt körülvevő dolgokat: kezdve a játékokkal, a ruhákon át, az etetőszékig, minden-minden áldozatául esik az idő múlásának és ez alól a pelusok sem kivételek.

Mint ahogy ruhákból, pelenkákból is többféle méret létezik, csecsemőktől kezdve, körülbelül hat éves korig mindenféle pelenka megtalálható, különböző kiszerelésekben. Ha gyermekünk már nagyobbacska, de még nem szobatiszta, akkor célszerű nadrágpelenkákra váltani. Ezek jól jöhetnek hosszabb utak, esték vagy más esetek során, hiszen ebben a korban már nem mindig kell egész nap a pelenka.

Amit tudni kell a nadrágpelenka esetében

Érdemes tisztában lenni vele, hogy a nadrágpelenka nagyon könnyedén, akár a gyerkőc által önállóan is használható pelus. Gumis részével egy alsóruházathoz hasonlít leginkább, melybe kifejezetten könnyen bele lehet bújni, illetve levenni sem okoz nagy gondot. A viselése közben pedig kényelmesen illeszkedik a testre, tehát mondhatni egy tökéletes megoldás. A mozgás, ülés, fekvés, szinte bármi a legkényelmesebben végezhető benne, nem jelent semmilyen megkötést, ha emiatt aggódtunk volna idáig.

Akárcsak a többi pelenka, a nadrágpelenka is kapható más-más színekben, esetleg mintákkal díszítve. Ezek az apró kis részletek általában nem tűnnek fontosnak, de a gyerkőcök szemében perdöntő lehet még ez is, tehát tanácsos megkérdezni a lurkót is, hogy milyen pelust szeretne inkább, semmint később visszamenni egy másmilyenért.

A nadrágpelenkák készülhetnek vékonyabb, de bélelt, vastagabb anyagból is, cége válogatja, hogy éppen milyen pelus kerül ki a piacra. Ez általában a vízhatlanságát befolyásolja a daraboknak, de az illatokra is hatással lehet.

Szerencsére nem kerül sokkal többe egy-egy kiszerelés, a sima pelenkáknál, így a pénztárcánknak se lesz megterhelő, ha átállunk ennek a használatára.

Természetesen jó, ha gyermekünket minél előbb leszoktatjuk a pelusok használatáról, de ez nem megy mindig mindenkinek olyan gördülékenyen, ezért kimondottan okos megoldás volt kiterjeszteni a pelenkákat erre a korosztályra is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük