porszívó
Otthon,  Tech

Cserélhető a porszívó motor?

A porszívó ma már minden háztartásnak alapvető része, és a technológia fejlődésével korábban soha nem látott minőségű gépek váltak elérhetővé. Sajnos ezek a csúcstermékek már nem bírják évtizedekig, és még megfelelő karbantartás mellett is tönkre mehetnek. Az egyik legfontosabb alkatrész a porszívó motor, így felmerül a kérdés, hogy vajon cserélhető-e ez a része a porszívónak?

Már az interneten keresztül is megrendelhető a porszívó motor

Köszönhetően a 21. századnak, ma már az interneten keresztül is megrendelhető a porszívó motor. Legyen szó ipari vagy háztartási porszívókról, egy rövid keresés után már a kosárba is tehetjük a megfelelő cserealkatrészt.

A jó dolog az, hogy egy-egy termék többféle porszívóhoz is megfelel. Erről a legtöbb webshop részletes tájékoztatást ad, a kompatibilitás szót kell keresni az adatlapokon. A gyártók között azonban csak a legritkább esetben van átjárás, emiatt például egy Samsung porszívó motor a Samsung porszívókban használható, és más gyártóknál nem.

Ugyanez a helyzet a például a Philips porszívó motor esetében is, a német gyártó hiába készít elsőrangú minőségű alkatrészeket, azokat kizárólag a Philips berendezésekben tudjuk felhasználni. De megemlíthetjük a Karcher porszívó motor típusokat is, melyek a Karcher takarítógépeihez és porszívóihoz használatosak.

Hogyan kell beszerelni a porszívó motort?

Természetesen a porszívó motorok cseréjéhez szükség van szakértelemre is. Bár az interneten fellelhető számos videó minden gyártóhoz, azért műszaki érzék nélkül nem érdemes hozzáfogni a feladathoz. Az olyan alapvető tudnivalókon kívül, mint a gépek áramtalanítása, tisztában kell lenni a porszívó motor specifikációjával, rendeltetésével és szerelési módszereivel.

porszívó motor

Ha ezekkel a dolgokkal tisztában vagyunk, akkor már pár kattintással beszerezhetjük a megfelelő cserealkatrészt. Korábban soha nem látott bőségben állnak ugyanis rendelkezésre magyar nyelven is a termékleírások, így néhány mozzanat, és máris indulhat hozzánk a futár. Ezután már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a helyére kerüljön az új porszívó motor.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük