Mindennapok

Hogyan kell tárolni egy SUP deszkát?

A SUP deszkázás egy nagyon élvezetes sport, ám sajnos szezonális. Októbertől nálunk már nem lehet űzni, hiszen az idő annyira hűvösre fordul, hogy maximum bundában lehetne a vízre kelni… Ezért mindig felmerül a kérdés: hogyan tároljuk a SUP deszkát szezonon kívül?

Fagymentes, jól szellőző hely a legfontosabb

A SUP deszkát a legjobb, ha egy olyan helyiségben tároljuk, ami fagymentes és jól szellőzik. Ez lehet a pince, az előszoba vagy a garázs is. Egyetlen egy fontos dologra azonban figyeljünk oda: ne legyen dohos, penészes és nyirkos a helyiség. Ha ugyanis ilyen helyen tároljuk, akkor a deszka állaga romolhat, ráadásul büdös lesz. A kinti tárolást pedig felejtsük el. A SUP deszka és a SUP evező esetében sem tesz jót a fagy és a változékony időjárás. Tehát mindenképp bent tároljuk, és ha a tároláskor helyet akarunk spórolni, akkor falra szerelhető deszkatartókat is beszerezhetünk. Az így elpakolt deszkák biztonságban lesznek, és egyáltalán nem fognak helyet foglalni sem.

Tisztítsuk meg a deszkát

Mielőtt eltennénk pihenni a kedvenc vízi eszközünket, langyos szappanos vízzel mossuk tisztára. Nem tudni, hogy a több hónapos pihenés alatt a szennyeződések mit okoznak majd rajta. Ezért a legjobb, ha letisztítjuk. Az sem árt, ha a deszkát letakarjuk például egy pamut lepedővel. Ez azért kell, mert októbertől legalább áprilisig a deszka egy helyben lesz. A letakarásával megelőzhetjük, hogy beporosodjon.

Hogyan tároljuk a felfújható SUP deszkát?

A merev deszkánál egyértelmű, hogy egyszerűen felrakjuk a tartójára, vagy fektetve például egy polcra. A felfújható SUP tárolása azonban nem egyértelmű a dolog, ugyanis a felfújható típust lehet tárolni leeresztett és felfújt állapotban is. Mind a kettő megfelelő lehet. Felfújt állapotban azonban biztonsági okokból csak annyira fújjuk fel, ami még a formáját kiadja. Ha pedig összehajtjuk, akkor lazán hajtogassuk. Mindkét esetben optimális lesz így a tárolás, viszont arra vigyázzunk, hogy a felfújható deszkát olyan helyre tegyük, ahol nem sérülhet meg az anyaga például egy kiálló szögtől.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük