human fist
Mindennapok

Három évet kaptak a svéd vandálok

Két svéd állampolgárt ítéltek három évnyi börtönbüntetésre, miután Mallorcán részegen randalíroztak még 2019-ben. A büntetés mellett kártérítést is kell fizetni az érintett épület tulajdonosának.

A bíróságon elhangzottak szerint a két férfi még három éve keresett fel egy mallorcai night clubot, ahol berúgtak, és minősíthetetlenül viselkedtek. Ennek köszönhetően mindkettőjüket kidobta a tulajdonos, majd nappalra bezárva az épületet, hazament.

A két férfi azonban sértettnek érezte magát, és visszatért az épülethez, melybe betörve komoly károkat okoztak. Tableteket, telefonokat, több üveg alkoholt és egy hifirendszer részeit is eltulajdonították a távozás közben, és felgyújtották a bútorokat.

A gyanúsítottak tagadták a bűnösségüket

A két svéd gyanúsított annak ellenére tagadta a bűnösségét, hogy felvételek készültek a tetteikről. Ráadásul arra is tanúk voltak, hogy egyikük később kirabolt egy, a klubban dolgozó nőt.

A bíróság komolyan vette az esetet, és valódi büntetést szabott ki a három éves börtönbüntetéssel. A mellékbüntetésként kiszabott 27000 eurós kártérítés fedezi a klubtulajdonos kárát, és a három hónapig tartó felújítás során használt bérlemény bérleti díját.

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, mely az 1960-es évektől egyre inkább a turisták kedvencévé vált. Napjainkban nagyon sokan fordulnak meg a kicsi területen, és komoly problémát okoz, hogy a korlátlanul elérhető alkoholtól sokan megvadulnak. Ahogy a fenti ítélet is mutatja, minden cselekedetnek megvannak a következményei, még akkor is, ha azokat nyaralás közben követik el.

Forrás: Sex Club Wien

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük