auto automobile blur buildings
Mindennapok

A rendőrség nem volt a helyzet magaslatán a pandémia alatt

Egy német night club tulajdonos panaszától hangos a teljes német sajtó, aki nyilvánosan kritizálja az allgaui rendőrség munkavégzését a pandémia alatt. Ahogy a tulajdonos elmondta, a nyári szakaszokban újra kinyithattak a klubok, számos nő azonban továbbra is az utcán dolgozott, ami ellen a rendőrség nem tett semmit. Így azok a helyek, melyek betartották a törvényt és a rendelkezéseket, hátrányba kerültek.

Németországban is szigorúan szabályozzák a piacot

A többi német nyelvű országhoz, Ausztriához és Svájchoz hasonlóan, Németországban is szigorúan szabályozzák az éjszakai életben dolgozók munkavégzését. A nők (és a férfiak) csak akkor nyújthatnak ilyen szolgáltatásokat, ha regisztrálják magukat a rendőrségnél, rendszeres orvosi vizsgálaton vesznek részt, és munkavállalási papírjaik is rendben vannak.

Az éjszakai klubok helyet biztosítanak a nőknek, akik így tiszta és biztonságos környezetben dolgozhatnak, elkerülve az utca farkastörvényeit.

A klubtulajdonos most azt állítja, hogy amikor teljes zár alatt volt Németország, az éjszakai élet tovább működött illegálisan az utcán. Majd, amikor visszatért minden a normál kerékvágásba, a nők egy része továbbra is illegalitásban maradt, egészségügyi kockázatot okozva önmaguknak és az ügyfeleiknek is.

A tulajdonos szerint azzal, hogy az ő klubja és az ott dolgozók minden törvényt és előírást betartottak, hátrányba kerültek az illegálisokkal szemben, és a rendőrség nem igazán tett az ügy érdekében semmit. Amikor a klubból látva a helyzetet, pontos információkkal látták el a rendőrséget, a hivatalnokok még akkor sem sok kedvvel mozdultak meg.

Forrás: Sex Work Vienna

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük