Gyors házi zabpelyhes keksz
Egészség,  Gasztro,  Mindennapok

Gyors házi zabpelyhes keksz

A zabpehely glikémiás indexe alacsony, 40-es, lassan felszívódva nem emeli meg rögtön a vércukorszintet, s hosszú órákig képes elűzni az éhséget. Egy gyors házi zabpelyhes kekszet csináltunk, mely finom és olcsó nassolnivaló otthonra.

Hozzávalók

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt
  • 0,5 tk fahéj
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • fél reszelt alma
  • 10 dkg csoki
  • 15 dkg ráma
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojás
  • mandula forgács
  • mazsola
  • dió

Elkészítés

A tepsit kikenem vajjal, és bekapcsolom a sütőt 175 fokon. Amíg melegszik, addig összekeverem a száraz összetevőket, a zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát és fahéjat.

A tojást habosra verem a margarinnal és a cukorral, majd ráöntöm a száraz keveréket és jól elkeverem. Ezután hozzákeverem az almát, a diót, mazsolát és csokit, de gyakorlatilag bármivel ízesíthető.

A tepsibe kanállal kis dombocskákat rakok a tésztából, majd 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm a süteményeket. Amint kihűl, azonnal fogyasztható.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük