Csillagjegyek
Mindennapok

Csillagjegyek

Mindenki által jól ismertek már a horoszkópok és a csillagjegyek, és tudjuk, hogy mennyi mindent befolyásol, hogy az év melyik szakaszában születtünk. Sokan ehhez kötik belső tulajdonságaikat, hogy ezért fáradékonyak, vagy ingerlékenyebbek, mások ezzel magyarázzák, hogy miért tudnak könnyedén megjegyezni dolgokat, vagy miért vezetnek olyan jól, vagy éppen rosszul.

Csillagjegyünket a Nap, a Hold, a naprendszer bolygói és a 12 jegy születésünk pillanatában elfoglalt helyzete adja meg, melyekből az asztrológusok az adott személy jellemére, sorsára és akár betegségeire is tudnak következtetni. A különböző gyakorisággal (heti – havi) megjelenő horoszkópokban a ránk vonatkozó jóslatokat olvashatjuk és kivel ne esett volna még meg, hogy egy ilyen után azt érezte, hogy ezt teljesen rászabták? Sokszor úgy érezzük, hogy ezek az írások az életünk aktuális szakaszát írják le, amik sorsszerűen következnek be.

Van, akik szerint az asztrológia csupán áltudomány

Az ellenvélemények szerint, az asztrológia csupán csak egy áltudomány, ugyanis semmilyen módon nem sikerült még bebizonyítani, hogy konkrét és közvetlen kapcsolat lenne a bolygók és csillagok születésünk idejében elfoglalt helyzete és az életpályánk között.

Az egyetlen magyarázat a horoszkópok működésére az úgynevezett Forer-hatás. Ez azt jelenti, hogy a jóslatban leírtak igazából csak általánosságok és az emberek veszik magukra, mert úgy hiszik, hogy tényleg az ő sorsukat írja meg. Ugyanezt az elvet használják a jósok is.

Hogy pontosan melyik oldalnak is van igaza, azt nem lehet tudni. Valami van a csillagjegyekben, hiszen egy majdnem három-ezer éves és egy ennyire közismert tudomány nem alapulhat valótlan dolgokon.

Legközelebb amikor a kezünkbe akad egy horoszkóp, olvassuk el és gondoljuk végig, hogy a leírtak vajon tényleg igazak-e, vagy csak mi formáljuk úgy, hogy magunkra tudjuk venni? Az ókori görögök mindenesetre nagyon hittek benne.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük