bécs
Mindennapok

Bécs éjszakai élete is megszenvedte a korlátozásokat

Bécs Európai egyik kulturális, kereskedelmi és szórakoztató központja, ahol sohasem lehet úgy kimenni az éjszakába, hogy ne várnának ránk érdekes kalandok. Ebben a tekintetben a város Londonra, Berlinre vagy éppen Budapestre hajaz.

A helyi klubszcéna sokrétű, rengeteg kisebb, de minőségi zenét játszó klub kapott helyet az osztrák fővárosban. Emiatt ez a város vált a nemzetközi elektronikus zene egyik fellegvárává, ahol egyaránt találkozhatunk nemzetközi sztárokkal, de feltörekvő DJ-kkel is.

Az éjszaka Bécsben este 10 körül kezdődik, és egészen hajnal 4-ig tart. Sok hely nyitva van akár reggel 6-ig is, illetve ekkor indulnak el az after partik is. Egyes klubokban nincs belépőjegy, de ahol van, ott attól is függ, megrendeznek-e aznap valamilyen eseményt.

Hasonlóan jó szórakozást ígérnek a zenés vendéglők, ahol élő zene szól, és nagyon sokféle helyi sört vagy bort lehet kipróbálni. Az osztrák kiséttermek kínálata házias, amely tökéletesen találkozik a magyar ízléssel is. Így nem jelent problémát, ha valamelyik ételt ki szeretnénk próbálni.

A legismertebb éjszakai szórakozóhelyek

Bécs legpezsgőbb része éjjel is a belváros és a belső kerületek, melyek az úgynevezett Bermuda Dreieck-et adják ki. Itt nagyon sok híres vendéglő tart nyitva késő estig, és a terület mindig tömve van turistákkal is.

A Duna rakpartjai a Donaukanal néven ismertek, ahol főleg a fiatalok találhatják meg a számításaikat. Ők akár egész éjjel biztonságos, kivilágított sétányokon korzózhatnak, ha pedig megéheznek vagy megszomjaznak, pillanatokon belül találnak egy-egy kis vendéglátóhelyet vagy kioszkot.

A Kartner Strasse számít a belváros legjobb utcájának, ahol olyan helyek találhatók, mint a Maxim Wien vagy a Casino Wien. A közelükben pedig semmiképp sem érdemes kihagyni a Bécsi Operaházat, az Albertina múzeumot és az ezernyi más látnivalót.

Bár a koronavírus miatt lezárások következtében sok hely nem nyitott ki újra, az osztrák állam támogatásainak köszönhetően jó esély van arra, hogy a bécsi szórakoztatási iparág újra lábra állhat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük