Mindennapok

A legjobb esküvői ceremónia ötletek

Amikor egy pár életében eljön a „nagy nap”, akkor azt szeretnék mindenképp különlegessé, feledhetetlenné tenni. Tartalmában is és külsőségek tekintetében is.

Az esküvői ceremónia ötletek kitalálásához kaphatunk segítséget az alábbiakban, hisz ma már nagyon sokféle elképzelés megvalósítható, mellyel egyedivé tehetjük a szertartást, ha megtartjuk a kötelező elemeket is, azaz egybehangzóan kimondjuk az igent, és aláírjuk az anyakönyvet.

Gyűrűhúzás

Gyakorlatilag ez az az elem, ami szinte kötelező, nélküle talán esküvő sincs. Azonban egyedivé tehetjük pl. azzal, hogy nem a szokványos gyűrűt választjuk, hanem ujjunkra tetováltatjuk azt.

A karikagyűrű alakjánál fogva a véget nem érő összetartozást szimbolizálja. A körkörös forma a soha el nem múló egymás iránti szerelemre, vonzalomra utal.

Lakatceremónia

A két lakat összezárása az összetartozás jelképe. Több módon végezhetjük. Vagy csak simán két lakatot egybe kapcsolunk, vagy akár egy szép átlátszó díszdoboz is lezárható velük, amibe egy-két közös emléket a megismerkedést szimbolizáló tárgyat teszünk (első közös mozijegy, egymásnak írt képeslap, első közös fotó, bármi, ami a kapcsolat kezdetére utal).

Szív alakú lakatot is választhatunk. Vannak párok, akik a kulcsot az anyakönyvvezetőnek adják, ezzel jelezve, hogy erre már többet nem lesz szükségük, mások emlékként nyakukban hordják.

Homoköntés

Talán ez az egyik leglátványosabb esküvői ceremónia ötlet, amikor a házasulandó pár a saját üvegéből a színes dekorhomokot egy közös, nagyobb alakú üvegbe önti. Ebbe később lehet tenni majd egy fotót, ami a jeles eseményen készült.

Kötélceremónia

A kötélceremónia vagy két kötél összecsomózása, vagy pedig egy táblára rögzített három madzag összefonása a pár által. Itt a zsinórok a menyasszonyt és a vőlegényt, illetve a harmadik a közös életet jelképezi.

Az ehhez szükséges táblát megvásárolhatjuk, de ha nem szeretnénk megőrizni, bérelni is lehet. Állványt is választhatunk hozzá.

Fogadalomceremónia

Egyre divatosabb, de hagyománya még nincs ennek a ceremóniának. Sok pár azonban beépíti saját szertartásába. Mindenki saját stílusának, elképzelésének megfelelően alakíthatja ki.

A kölcsönös fogadalomtételhez még eszközre sincs szükség, azonban a szöveg akár fára is gravíroztatható, hogy örökre megmaradjon.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük