Tech

A gyémántos körkivágó előnyei – mire figyeljünk?

A fali csatlakozók, kapcsolók, konnektorok, vízcsövek körüli részek, például csaptelepek vagy lefolyónyílások felszerelésekor, a kábelek egyik helyiségből a másikba való átvezetésekor feltétlenül szükség van gyémántszemcsés körkivágóra.

A manapság gyakran használt vastag burkolóanyagok, tömör természetes kőzetek esetében ugyanis elengedhetetlen a gyémántszemcsék ereje. Porcelán, márvány és gránit a leggyakrabban előforduló alapanyagok, melyekkel ez az eszköz könnyedén megbirkózik.

Különböző célokra sokszor különböző méretű nyílást szükséges fúrni, ezért a körkivágó többféle átmérőben is elérhető, illetve változó darabszámú készletekben is kapható.

A sok darabos készletekkel együtt gyakran gyémántszemcsés tágítók és kúpbetétek  is rendelhetőek, amelyek igény esetén szintén bevethetőek a furatok készítéséhez vagy akár fúrás utáni nagyításhoz, esetleg pontosításhoz a még precízebb munka érdekében.

A gyémántos körkivágó tökéletesen szabályos lyukat alakít ki, amely feltétele a hibátlan illesztésnek. A csatlakozók alól kikandikáló egyenetlen formák ugyanis jelentősen ronthatják az összképet.

A vákuumforrasztott gyémánt felület gyorsan és egyenletesen dolgozik, könnyedén alapos munka végezhető vele, és minimális anyagveszteséggel stabil teljesítményt nyújt.

Kialakítása meggátolja a gyors kopást és elhasználódást, de élettartamát tovább növelhetjük a megfelelő por-és hőelvezetéssel. Ezzel kapcsolatosan a használat előtt tájékozódjunk, hogy száraz vagy vizes vágásra alkalmas az eszköz! Vizes vágás esetén a folyamatos vízadagolás egyszerre biztosítja a hűtést és a porelvezetést.

Mindenképpen figyeljünk arra is, hogy a termékleírás hány fokban javasolja fúrás kezdését illetve folytatását, továbbá az ajánlott fordulatszámra is!

Az esztétikailag és szakmailag is kifogástalan eredményért használja bizalommal a gyémántos körkivágót! A Sigma Gate weboldalán különféle méretekben megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb eszközt és kiegészítőit.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük