A felelős állattartás
Mindennapok

A felelős állattartás

Szinte minden ember szeretett volna kiskorában állatot tartani, legyen szó kutyáról, hörcsögről vagy akár teknősbékáról. Számos esetben a szülők eleget tesznek a gyermekeik effajta vágyának, és meglepik őket az áhított állattal. Viszont egy állat nevelése, gondozása nagy felelősséggel jár, amit a gyerekek általában nem tudnak teljességgel ellátni.

A felelősségteljes állattartás azzal kezdődik, hogy tudomásul vesszük, bármilyen állatot veszünk magunkhoz vagy fogadunk örökbe, az egy életre szól. Nem lehet 2 hónap múlva visszavinni a menhelyre vagy a tenyésztőhöz, hogy mégsem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt terveztük.

Biztosítanunk kell a megfelelő környezetet

Figyelembe kell venni, hogy biztosítanunk kell neki a megfelelő környezetet, ahol biztonságban érezheti magát. A folyamatos táplálékáról is gondoskodnunk kell igazodva a táplálékszükségletéhez, illetve az állat fajtájához mérten meg kell adni neki a megfelelő mozgásteret.

Az állatok ugyanúgy igénylik a szeretetet és a közösen eltöltött minőségi időt, mint az emberek. Az egészségük megőrzése rendkívül fontos, így a rendszeres látogatás az állatorvoshoz erősen ajánlott. A kötelező védőoltások és az alapvető vitaminok beadásával az egészségükről hosszútávon gondoskodhatunk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük