Mindennapok

Súlyos börtönbüntetés Ausztriában az idősebb férfiakat kirabló magyar bandára

A Bécsi Regionális Bíróság hétfőn zárta le a tárgyalást, amely során két magyar nőt és cinkosukat hosszú börtönbüntetésre ítéltek egy idősebb, egyedülálló férfiakat célzó rablássorozat miatt. 2023 szeptember végétől november végéig a csoport találkozókat szervezett társkereső platformokon keresztül, majd kirabolták áldozataikat.

Összesen 30 év börtönbüntetést kaptak

A 43 éves nő nyolc év börtönt kapott, a 28 éves nő kilenc évet, és egy 53 éves férfi, aki a bűncselekményeket szervezte, 13 évet kapott. Ahogy a bíró mondta, a bűncselekményeket gondosan megtervezték, és azokat azért követték el, hogy kifosszák az ügyfeleket.

Az ítéletek jogerősek, és az ügyészség, valamint a védelem is elfogadták azokat. Az ítéletek többszörösen súlyosbított rablás és bűnszövetkezet miatt születtek. Az elítéltek súlyos büntetést kaptak, mert idősebb férfiakat céloztak meg, és a 28 éves nőnek és a férfinak már hasonló bűncselekmények miatt volt korábbi priusza.

A magyar banda hamis profilokat használt társkereső platformokon, amelyek sokkal fiatalabb, vonzó nőket mutattak be. Hat esetben a két nő együtt látogatta meg áldozatait, míg négy esetben a 43 éves nő egyedül volt.

Amikor párban dolgoztak, az egyikük elterelte az ügyfél figyelmét, míg a másik lány átkutatta a szobákat és elvette az értéktárgyakat. Egy esetben még egy 60 kg-os széfet is elloptak.

Tevékenységük során körülbelül 70.000 euró értékű készpénzt és ékszereket tulajdonsítottak el. Bécsben, Linzben, Welsben és Burgenland falvaiban dolgoztak.

Ernst Walter Stummer is áldozatuk volt

Egy érdekes tény, hogy a híres bécsi betörő, Ernst Walter Stummer is az egyik áldozatuk volt. A két nő 2023. október 4-én rabolta ki őt. Az egyik nő elterelte a 85 éves férfi figyelmét, míg a másik nő drogot tett a pezsgőjébe. Miután elaludt, a két nő csak 50 eurót és egy karórát talált.

Ernst Walter Stummer 1938. szeptember 23-án született Bécsben, és péknek tanult. Fiatalkorában egy döblingi szociális lakásban nőtt fel édesanyjával, majd egy ifjúsági otthonba került, és 15 évesen került először börtönbe. 22 évesen kapta első nagyobb büntetését, amikor hat hónap börtönre ítélték.

Stummer több mint 30 évet töltött börtönben különböző bűncselekmények miatt. Kiadta a „Männermagazin Sewuz” című férfimagazint, és egy hostess szolgáltatást is működtetett. 2009-ben megjelentette élettörténetét „Der Einbrecherkönig” címmel.

1999-ben előnyugdíjazási kérelmet nyújtott be, amelyet elutasítottak, mivel nem rendelkezett a szükséges 240 biztosítási hónappal. Minden szinten fellebbezett ez ellen, és végül az Európai Emberi Jogi Bíróságig vitte az ügyet, de 2011-ben elutasították a keresetét.

Stummer kétszer volt házas, és továbbra is ismert figura maradt Bécsben, míg végül 2012 decemberében ismét 18 hónap börtönbüntetést kapott lopás miatt

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük