Egészség,  Mindennapok

Puha és egészséges lábak – ez a titok!

A puha és egészséges láb mindenki álma, viszont nem mindenki ismeri a hozzá vezető utat úgy, mint a sarokreszelőt és a keratolitikus oldatot bevető pedikűrösök. Mit tesznek azért a pedikűrösök, hogy mindenki szép lábakon hagyhassa el a szalont? Mutatjuk!

A keratolitikus vizes oldat – csodákra képes!

A keratolitikus nem egy mindennapi, megszokott szó, így engedjétek meg, hogy először kifejtsük, mit is jelent. A keratolitikus nem más, mint a hámoldó hatást. Tehát ha keratolitikus vizes oldatot használ a pedikűrösötök, egy hámoldó határú készítményes kezelést kaptok.

A keratolitikus oldat rendkívül hasznos, ugyanis segít eltávolítani az elhalt bőrréteget úgy, hogy a munkálkodó frézert sem dugítja el. A hámosító hatást gyakran alkalmazzák a kozmetikákban is az arcbőrön, ugyanis utána puha és gyönyörű bőr lesz az eredmény. Hasonló hatást lehet elérni a keratolitikus bőrápoló oldattal is a lábfej bőrén. 

Sarokreszelő, a puha sarkak titka

A sarokreszelő sokaknak ismerős lehet, ugyanis sokan használják otthon is magát a sarokreszelőt vagy valamely alternatíváját, azonban fontos, hogy a reszelést is a pedikűr szalon falai között lehet a legmegfelelőbben elvégezni, figyelve a tisztaságra és a bőrfelületek egyediségére. 

A megfelelően képzett pedikűrösök a sarokreszelést a lábáztatás és a talpkés használata után vetik be, ugyanis ekkor már minden pengével eltávolítható bőrkeményedéstől megszabadultak és megfelelően le is fertőtlenítették már a lábat. A kényelmes és kicsit sem kellemetlen reszelés titka egy jó minőségű sarokreszelő, amelyre minden pedikűrös ad.

A megfelelő cipő választása

Mindamellett, hogy rendszeresen járunk pedikűröshöz, aki keratolitikus vizes oldatban áztatja lábunkat és penge, valamint sarokreszelő segítségével tökéletesíti a látványt, érdemes a cipővásárlás során is előre gondolkodnunk. Egy rossz, kényelmetlen cipő ugyanis nem csupán kényelmi funkciójából veszít, de komoly gondokat is okozhat.

A sarokreszelő otthoni alkalmazása ugyan ideig-óráig meg tudja oldani a magassarkú vagy a kényelmetlen cipőtalp okozta kiszáradt, megvastagodott kemény bőr problémáját, de egy idő után mindenképp szükséges lesz pedikűröshöz fordulni, sőt, akár még ortopédiai elváltozásokat is okozhat, ami akár műtét szükségességét is maga után vonhatja

Fontos ezért, hogy olyan kényelmes cipőt válasszunk magunknak, ami nem nyom semelyik oldalról, nem szükséges ‘betörni’, illetve futás vagy gyors séta során is kellemes érzés viselni, így a későbbiekben nem szorul lábunk keratolitikus kezelésre azért, mert a cipő, amit fel akarunk venni szép.

A puha és egészséges lábak tehát a megfelelő cipő és szandál választással kezdődnek, azonban bármennyire is kényelmes cipőt hordunk, hamar eljön az ideje egy pedikűrös kezelésnek. Ekkor egy sarokreszelő vagy egy keratolitikus vizes oldat selymesen puha és szép lábakat varázsolhat nekünk, azonban hosszú távon ne habozzunk felkeresni egy pedikűröst!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük