Mindennapok

Milyen a tökéletes gyűrűs mappa?

A jól szervezett munkaterület kulcsa, hogy a számlák, bankszámlakivonatok és egyéb egyéb dokumentumok ne halmozódjanak fel az asztalon. Kevés dolog frusztrálóbb ugyanis annál, mint egy fontos pénzügyi kimutatásra vagy dokumentumra vadászni, amely a munka közben eltűnik a papírok kupacában.

De ezen a problémán könnyedén felülkerekedhetünk, ha beszerzünk néhány minőségi gyűrűs mappát, amelyekben több száz oldalnyi dokumentum biztonságosan és jól rendszerezve tárolható a későbbi használatra.

Miért jobb választás a gyűrűs mappa a hagyományosnál?

Bár a hagyományos mappa is tökéletesen ellátja a feladatát, de az iratok rendszerezése általában sokkal nehezebb benne. Abban az esetben ugyanis, ha ki akarunk szedni, vagy bele akarunk rakni valamit, akkor előtte ki kell vennünk az összes papírt belőle.

A gyűrűs mappánál viszont ez a helyzet nem áll fenn. A fém gyűrűk segítségével bármit bárhová könnyedén beszúrhatunk, és ezeknek köszönhetően könnyebben is lapozhatunk benne.

Mit kell figyelembe venni a kiválasztásakor?

Bár a gyűrűs mappa elsőre egy szimpla irodai kelléknek tűnik, a kiválasztásánál mégis nagyon sok mindenre kell odafigyelni. Az első ilyen szempont a mappa típusa. Választhatjuk például a puha fedeles gyűrűs mappát, amely egy vékony, könnyen hajló műanyag borítással rendelkezik. Ez könnyebb szállíthatóságot tesz lehetővé, de egyben megnehezíti azt, hogy több dossziét lehessen egymásra pakolni. Vagy ott van a kemény fedeles verzió, amely vinyl borítású merev kartonból készül. Ennek köszönhetően pedig képes jobban megtartani a formáját, és így könnyebben tárolható.

Aztán ott van még a gyűrűk kialakításának típusa is. Némelyik mappa kerek gyűrűkkel, míg mások O- és D-alakú gyűrűkkel vannak felszerelve. Az utóbbi talán a legelőnyösebb, mivel 25 százalékkal több papír tárolható benne, mint az összes többi verzióban.

Végül utolsó szempontként pedig az esztétikát említenénk. Egy letisztultabb stílusú műbőr borítású mappa fém díszítéssel, ideális lehet például a fontosabb bemutatókhoz. Míg az elülső borítón kreatív mintákkal ellátott dossziékkal egy kis egyediséget csempészhetünk az egyhangú irodába.

A legfontosabb

Ahhoz, hogy a fontos papírokat és dokumentumokat hatékonyan tudjuk tárolni, arra van szükség, hogy az az adott gyűrűs mappa megfeleljen az igényeinknek és a preferenciáinknak. Ahány ember, annyiféle rendszerezési módszer létezik, amelynek mind-mind más fajta irattartó felel meg.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük