Mindennapok

Látnivalók az osztrák fővárosban

Bécs Ausztria fővárosaként számos olyan látnivalóval és nevezetességgel várja a turistákat, amelyeket mindenképpen érdemes megtekinteni. A város a történelme és kulturális öröksége miatt a hazai és külföldi vendégek számára egyaránt kedvelt célpont.

Az egyik legnépszerűbb látványosság a Schönbrunni kastély, amely egykor a Habsburg dinasztia nyári rezidenciájaként szolgált. Az épületben manapság képtár és számos kiállítás működik, ezek mind segítenek betekintés nyerni a régi idők fényűző életébe. A kastély körül egy közel 200 hektáron elterülő park található, ahol a vendégek egy kellemes séta keretein belül vethetnek egy pillantást az impozáns épületre.

A Stephansdom, vagy magyarul Szent István bazilika Bécs másik, sokak által keresett turistacélpontja. A gótikus stílusban épült székesegyház a város legrégebbi temploma, a történelme nyolc évszázadot ölel át. A bazilika belsejében csodálatos freskók és értékes relikviák tárulnak a vendégek szeme elé, a toronyba felsétálva pedig a bécsi látképben gyönyörködhetnek.

A Hofburg szintén a város fontos nevezetességei közé tartozik. A palota évszázadokon keresztül a Habsburgok tulajdonában volt, napjainkban múzeumnak, konferenciáknak és egyéb rendezvényeknek ad otthont. A Hofburgban a látogatók ízelítőt kaphatnak a család egykori lakosztályainak hangulatából is.

A Ringstrasse az egyik legismertebb utca Bécsben, amely a városfal mentén húzódik. Az épületek egy része a 19. századi neoreneszánsz és neobarokk stílusban épült. Itt áll többek között a parlament, a Burgtheater és a Városháza is.

A Maxim Club Bécsben

Bécsben, ahogy a legtöbb európai nagyvárosban, aktív éjszakai élet zajlik. A Maxim Wien az egyik legismertebb szórakozóhely, amely a főváros szívében kapott helyet. A klubot több, mint 20 évvel ezelőtt alapították és a népszerűsége azóta is töretlen.

A Maxim Clubba kizárólag 18 év feletti felnőttek léphetnek be. A privát helyiségek mellett egy nagyméretű tánctér is található itt. A bárban a legkülönfélébb italok közül választhatnak a vendégek, beleértve a finomabbnál finomabb koktélokat is. A Maxim általában 22 órakor nyit, a bulik pedig hajnalig tartanak. A klubba az elegánsabb casual dress code érvényes.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük