Magyarország harminc települése csatlakozott a rákellenes világsétához
Mindennapok

Magyarország harminc települése csatlakozott a rákellenes világsétához

Magyarország harminc települése csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga felhívásához és vett részt vasárnap a Rákellenes Világséta elnevezésű rendezvényen – közölte a szervezet az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Rákellenes Világséta kezdeményezője a Relay For Life nevű civil szervezet. Bár számos séta, túra, felvonulás volt-van-lesz a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, ennek a kezdeményezésnek a formája egyedi, mivel egyfajta stafétaként valósul meg.

Az időzónák adták össze a 24 órát

Minden résztvevő városnak kijelöltek egy időzónát a sétára, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát. Budapest és Magyarország időzónája vasárnap 15 órától 16-ig tartott. A kezdeményezésre regisztráló résztvevők egyesével sétáltak egy órát a szabadban, összhangban a járványügyi szabályokkal.

A rendezvényre azokat várták, akik együttérzésüket kívánták kifejezni daganatos beteg hozzátartozójuknak, ismerősüknek vagy más rákbetegeknek, illetve támogatni szeretnék a daganatellenes harcot. A felhívásra harminc magyar város csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Budapest. A vasárnapi eseményen kétszáznál több városból összesen több mint ezer regisztrált sétáló vett részt, 7063 euró adományt összegyűjtve a Relay For Life programjaira.

A Magyar Rákellenes Liga összesítése szerint a magyarországi részvétel erős volt: mind a hazai gyaloglók, mind a csatlakozó városok száma felülreprezentált az ország lakosságszámához képest. (MTI)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük