flag near building
Mindennapok

Komoly gondokkal szembesülnek a németek

A koronavírusnak köszönhetően egyre több illegálisan dolgozó nő tűnt fel az éjszakai életben Németországban, ahol különösen tetten érhető ez a trend Münchenben. Mivel az éjszakai mulatóhelyek kötelezően bezártak az állami korlátozások miatt, így az utcára kerülő dolgozók az illegalitásba menekültek.

A trendeken jól látszik a helyzet rosszabbodása, míg a kempteni ügyész 2020-ban még csak 4 ilyen ügyet tárgyalt, tavaly már 20-ra nőtt ez a szám. Memmingenben is jelentős a növekedés, ott a korábbi 13-as ügyszám nőtt meg tavaly 44-re.

Mindenkinek rossz a mostani helyzet

A mostani helyzet minden résztvevőnek rossz. Az államnak azért, mert kikerült a kezéből a kontroll, és az utcán dolgozókra rátelepült a szervezett bűnözés is. Ez növekvő mennyiségű bűnelkövetést, kieső adóbevételeket és rosszabb közbiztonságot jelent.

Az illegalitásban dolgozóknak azért rossz, mert ki vannak téve a támadásoknak, az utcákon nincs semmilyen védelem, a körülmények pedig embertelenek.

Németországban az éjszakai mulatók és helyek újra nyitásával várhatóan elkezd normalizálódni a helyzet, de minden attól függ majd, hogy a vendégek milyen gyorsan térnek vissza ezekre a helyekre. Ha viszonylag gyorsan, akkor az illegalitásból az ott tevékenykedők átkerülhetnek a legális foglakoztatás alá, így a bűnözői körök hoppon maradnak.

A német hatóságok mindenesetre ezen vannak, hiszen szigorú ellenőrzéssel próbálják rákényszeríteni a illegálisan dolgozókat arra, hogy térjenek vissza a legális megoldásokhoz, így mindenki jobban jár.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük