horoszkóp
Mindennapok

Ne csak a horoszkópra hagyatkozzunk!

Valószínűleg még azok a személyek is ismerik a horoszkópjukat, akik nem különösebben hisznek az asztrológiában, és ez cseppet sem véletlen, hiszen akarva-akaratlanul, de ad egyfajta identitástudatot a számunkra.

Az aszcendens viszont már egy kevésbé ismert dolog. Márpedig ez is kiemelkedően fontos ahhoz, hogy teljes képet kapjunk önmagunkról, hiszen az a csillagjegy, amely születésünk pillanatában a keleti horizonton éppen emelkedőben volt, nagyban befolyásolhatja a megjelenésünket, a beszédstílusunkat, vagy azt, ahogy másokkal viselkedünk.

Ezért is fordulhat elő, hogy hiába születtünk mondjuk az Oroszlán csillagjegyben, amikor a horoszkópunk jellemzését olvassuk, sokszor érezzük úgy, hogy rengeteg tulajdonság nem illik ránk igazán. Tehát hiába írják, hogy az Oroszlánok többnyire büszkék és hiúak, nem feltétlenül lesznek nekünk is ezek a meghatározó ismertetőjegyeink.

No, de mégis hogyan lehet kideríteni, hogy mi a mi aszcendensünk?

Mivel a felkelő jegy kétóránként változik, így az aszcendens meghatározásához elengedhetetlen a pontos születési idő – nem elég az év, a hónap és a nap, hanem a perc és a másodperc is szüksége – illetve helyszín megadása.

A személyes horoszkóp elemzés során pedig az asztrológus ezekből az adatokból állítja fel a születési diagramot, amelyből kiderül, hogy a születésünk pillanatában hol is álltak a bolygók. Fontos, hogy mindent pontosan adjunk meg, mert ha csak egy órát is tévedünk, akkor már teljesen másként alakulhat az aszcendens számítás.

A húszas évek végén válik hangsúlyosabbá az aszcendens

A Szaturnusz 28-30 éves korunk körül ér vissza először abba a pozícióba, amelyben a születésünkkor tartózkodott, és valószínűleg ezért van az, hogy ebben életkorban jövünk rá arra, hogy nem teljesen azok vagyunk, akiknek gondoltuk magunkat.

Abban az esetben persze, ha a felkelő és a napjegyünk is ugyanaz, akkor a személyiségünk nem fog jelentős mértékben megváltozni, inkább az alaptulajdonságok kezdenek el dominálni.

Végső gondolatok

Hiába jelent egy elérhető útmutatót számunkra a magazinokban naponta megjelenő egy-két mondatos horoszkóp, nem szabad csakis erre hagyatkozni, hiszen az ezotéria egy nagyon összetett dolog.

Üljünk le inkább egy asztrológussal vagy kérjük a segítségét online! Ő ugyanis valóban sokrétűen fogja elemezni, hogyan hatott illetve hat ránk jelenleg is az univerzum, és rávilágít arra, hogy mire is számíthatunk a közeljövőben.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük