Gyors házi zabpelyhes keksz
A zabpehely glikémiás indexe alacsony, 40-es, lassan felszívódva nem emeli meg rögtön a vércukorszintet, s hosszú órákig képes elűzni az éhséget. Egy gyors házi zabpelyhes kekszet csináltunk, mely finom és olcsó nassolnivaló otthonra.
Hozzávalók
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg liszt
- 0,5 tk fahéj
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- fél reszelt alma
- 10 dkg csoki
- 15 dkg ráma
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- mandula forgács
- mazsola
- dió
Elkészítés
A tepsit kikenem vajjal, és bekapcsolom a sütőt 175 fokon. Amíg melegszik, addig összekeverem a száraz összetevőket, a zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát és fahéjat.
A tojást habosra verem a margarinnal és a cukorral, majd ráöntöm a száraz keveréket és jól elkeverem. Ezután hozzákeverem az almát, a diót, mazsolát és csokit, de gyakorlatilag bármivel ízesíthető.
A tepsibe kanállal kis dombocskákat rakok a tésztából, majd 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm a süteményeket. Amint kihűl, azonnal fogyasztható.