Egészség,  Mindennapok

A babzsákfotelek legfontosabb előnyei

Általában a babzsák nem az elsődleges választásaink közé tartozik az ülőhelyek tekintetében. Pedig számtalan tanulmány kimutatta már, hogy a használatuk bizony jó néhány előnnyel jár, különösen egy hagyományos székhez vagy egy kanapéhoz képest.

Ebben a cikkben arra keresünk választ, hogy milyen előnyöket remélhetünk a babzsákfotelektől.

Javíthatják a testtartást

Sokunk meggyőződésével ellentétben, egy babzsák sokkal hatékonyabban segíti a megfelelő testtartás kialakítását, mint egy egyenes, kemény táblájú szék. Az ergonomikus felépítése ugyanis lehetővé teszi, hogy bármilyen testformához illeszkedjen.

Tökéletes támaszt nyújthat a csípőnknek, a hátunknak, a nyakunknak, a vállainknak és a fejünknek is egyaránt.

Felerősíthetik a propriocepciót


A gyermekek fejlődésének szemmel kísérése és a készségeiknek a fejlesztése a legfontosabb szülői feladatok közé tartozik. Itt főként az egyensúlyra és a mozgáskoordinációra helyeznénk leginkább a hangsúlyt, amelyek nem megfelelő fejlődése a gyermek egész életére kihathat.

Fontos tényező ebben a folyamatban a propriocepció, amely az agy izmoktól és ízületektől kapott információja, hogy tisztában legyünk a testünk helyzetével és mozgásaival. Mondhatni úgy is, hogy ez a hatodik érzékünk, amely könnyedén fejleszthető egy babzsákfotel használatával. Akár beleülünk vagy ráfekszünk, mindegyik pozíció lehetőséget kínál a különböző testhelyzetek és az izmokra, illetve az ízületekre gyakorolt mély nyomás megtapasztalására.

A segítségükkel megalkotható egy hangulatos gyereksarok

Akár egy osztályteremben, akár valahol otthon, fontos, hogy a gyerekeknek legyen egy olyan helyük, ahol egy kicsit kifújhatják a gőzt.

A gyerek babzsákfotel termékek használata tökéletes az ilyen sarkok kialakítására, mivel könnyen hordozhatók, és nem igényelnek semmilyen átalakítást. Koronázzuk meg a hangulatot egy félhomályos világítással, néhány kényelmes takaróval és plüssállatokkal!

Különféle formákban és méretekben kaphatók

Csakúgy, mint a számtalan hagyományos ülőalkalmatosság esetében, itt is rengeteg opció közül választhatunk. A méretek széles választéka áll rendelkezésre, így semmi nem zárja ki azt, hogy válasszunk egy babzsákfotelt magunknak és a gyermekeinknek is.

Ha a gyerkőcünk szeret nyújtózkodni, tanácsos inkább egy hosszabb verzió mellett letenni a voksunkat. Amennyiben viszont szívesebben gömbölyödik össze, akkor egy hagyományos kerek formájú fotel lesz az ideális számunkra. Érdemes lehet akár a gyermekeinket is bevonni a döntési folyamatban, hogy biztosan megtaláljuk a számukra megfelelőt.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük