Gasztro

A Fanta szelettel bárki próbálkozhat

A Fanta szelet egy igazán különleges sütemény, amely a klasszikus hozzávalók mellett egy meglepő összetevőt is felvonultat: a Fantát. Ez az ínycsiklandó desszert nem csak ízében, de elkészítésében is egyedi, hiszen a narancsos üdítő egyedi ízt és állagot kölcsönöz neki.

A Tutirecept.hu Fanta szelet recept szerint kezdjük a tészta elkészítésével, ahol a tojássárgákat cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ezt követően egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és az előzőleg elkészített keverékhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan a tésztához keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on körülbelül 15-20 percig sütjük.

A túrókrém elkészítése során a margarint cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, és a citrom levét, majd ezt a krémet egyenletesen elsimítjuk a kihűlt piskóta tetején. A Fanta krémhez a pudingport egy kis narancs üdítővel és cukorral csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a maradék Fantát, és addig főzzük, míg áttetsző állagot nem kapunk. Ezt követően a krémet langyosra hűtjük, és óvatosan a túrókrémen elterítjük.

Az utolsó lépés, hogy a süteményt éjszakára a hűtőbe helyezzük, így biztosítva, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek, és a krémek megfelelően megdermedjenek. A Fanta szelet nem csak ízében varázsol el mindenkit, de megjelenésében is egyedülálló; a narancsos krém és a sötét piskóta kontrasztja igazán szemet gyönyörködtető

Alternatívaként kipróbálhatjuk a bögrés sütit is

Amikor valami gyors és finom süteményre vágyunk, de nincs kedvünk a Fanta sütivel foglalkozni, akkor a bögrés süti kiváló választás lehet. Ez a recept nemcsak egyszerű, hanem rendkívül változatos is, hiszen az ízlésünknek megfelelően számtalan gyümölccsel variálhatjuk.

A titok a könnyedén összeállítható tésztában rejlik, ami a tojást és cukrot habosra keverve kezdődik. Ezt követően az étolaj és a tej hozzáadásával folytatódik, ami után a sütőporral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával gazdagított liszt kerül a masszához. Az így kapott tészta simaságát egy kézi habverő segítségével érhetjük el legjobban.

A tészta egy előkészített, olajozott és lisztezett tepsibe kerül, ahol a sütés előtt a legkedveltebb gyümölcsökkel vagy befőttel szórhatjuk meg a tetejét. Jó ötlet lehet például a felezett őszibarackkal, ami a sütés során karamellizálódik, így egy extra ízréteget adva a süteménynek. A sütési idő rövid, mindössze 20 perc 190 Celsius-fokon, így gyorsan elkészülhetünk vele.

Ez a sütemény tökéletes választás lehet hirtelen érkező vendégek esetén vagy amikor csak egy gyors, de ízletes desszertre vágyunk. A bögrés süti variálhatósága és egyszerűsége teszi igazán népszerűvé, hiszen mindenki könnyedén saját ízlése szerint alakíthatja.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük