A HELY SZELLEME

A KINO Kávézó helyén volt Budapest egyik első filmszínháza, amelyet Rózsa Izsó 1911-ben, Elit Mozgó néven alapított. Az idők folyamán a mozi nevét és funkcióját gyakran változtatták.

A háromszáz férőhelyes nézőtéren kezdetben némafilmeket vetítettek, hat fős zenekar kíséretével. 1943 és 1944 között Mesevár néven gyermekmoziként működött, majd 1945-től Tanács Mozi lett. A mozit 1970-ben két termessé alakították át, termeit Latinovits Zoltánról és Dajka Margitról nevezték el. 1979-től Magyar Filmek mozijaként, 1990-től Szinbád néven működött, 2008 és 2012 között pedig KINO Moziként üzemelt. Jelenlegi elnevezése KINO Cafe Mozi, amely a mai napig Budapest egyik közkedvelt művészmozija.

 

KINO A HELY, AMELY MINDIG HAZAVÁR!

A KINO Kávézót 2010-ben két fanatikus vendéglátós álmodta meg. Faragó Tamás és Lőw Zoli együtt dolgoztak a New Brooklynban, majd Tamás a KINO Mozi kávézójába került pultosként. Ekkor jött a fantasztikus lehetőség, hogy megvalósítsák terveiket. Egyetlen céljuk az volt, hogy egy családias, közvetlen, szerethető, igazán otthonos helyet varázsoljanak a mozi kávézójából. Olyat, ahová az ember hazajár egy baráti beszélgetésre, kávézni, meginni egy finom bort, megenni egy különleges sütit. A KINO olyan hely lett, ahová mindenki örömmel tér vissza, mert családtagként, barátként fogadják, mert érzi a törődést, mert finomak a saláták, sütemények, jó a kávé, ízletes a toast, remek a turmix, és ez minden áldott alkalommal így van.

Mi a KINO sikerének a titka? Nincs semmi varázslat. Szeretet van, emberi hang, odafigyelés és alázat. Mindez persze még nem elég, nagy szerencsénkre hozzánk jár a város legszerethetőbb törzsközönsége és nálunk dolgozik a város legjobb szakmai stábja.


THE SPIRIT OF THE PLACE

What is currently known as KINO Cafe was originally one of the first movie theatres of Budapest, founded by Rózsa Izsó in 1911. Over the time, the name and the function of the movie theatre has changed many times. In the beginning, silent movies were screened accompanied by an orchestra, between 1943 and 1944 it worked as children’s cinema. Nowadays it is one of the best art cinemas in town.

KINO IS A PLACE WHERE YOU ARE ALWAYS WELCOME!

KINO Cafe was founded by two passionate bartenders, Tamás Faragó and Zoli Lőw. Their dream was to transform the cafe into a lovely, friendly and cozy place, sort of a second home. And that exactly what KINO is.

KINO is a place where you simply wish to return. What is the secret ingredient? There is no secret at all. It is about kindness and good quality in a charmingly cozy atmosphere. Perhaps a lot of this is due to the lovely staff, and to the most lovely customers in town.